El Grup Balear d'Ornitologia i defensa de la Naturalesa (GOB) ha editat un número especial de "L'Ecologista", coincidint amb la celebració, dijous vinent a l'l'Auditorium de Palma, del festival "Salvem sa Ràpita - Tot està en Joc" per reforçar i contribuir a les campanyes de protecció del territori, singularitzades en auest espai emblemàtic.
Sa Ràpita, un símbol
Sa Ràpita ha esdevingut un símbol; un símbol d'un espai novament amenaçat per l'intent d'impulsar una nova envestida urbanitzadora per part dels poders polítics actuals, segons l'editorial de la publicació
Juntament amb sa Ràpita, altres espais emblemàtics són també sobre la taula del joc de l'especulació: cala Blanca, es Guix, Montport, Muleta, ses Fontanelles...
Segons el GOB, els arguments ara són: «facilitar» la inversió per dinamitzar l'economia i generar llocs de feina. La protecció fa nosa, el compliment dels tràmits urbanístics i ambientals emprenya, i tot el que siguin impediments a «l'interès inversor» que s’ha convertit en «autonòmic» s'ha d’eliminar. "Però nosaltres estam convençuts que res no justifica destruir ca nostra: protegir el futur és la millor inversió" manifesta categòricament l'entitat ecologista.
Cadena humana amb 10.000 persones
El passat 29 d'abril milers de persones es van encadenar per unir l'arenal de la Ràpita i el Trenc en una iniciativa organitzada pel GOB, Amics de la Terra i Salvem sa Ràpita. Els organitzadors demanaven 1.500 assistents per formar la cadena. Tot i així, la convocatòria va desbordar totes les previsions i van ser unes 10.000 les persones que van participar-hi.