Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Especulació
El GOB qualifica de "disbarat" el complex hoteler a Campos
06/04/2012 Territori
El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) denuncia el complex hoteler a Son Durí que impulsa una promotora amb el suport del Govern, a 150 metres de s’Arenal de Sa Ràpita al municipi de Campos (Mallorca), és un disbarat urbanístic que cal evitar. El GOB i la plataforma Salvem Sa Ràpita! entenen que es tracta d’un projecte que transformarà una gran quantitat de territori i tendrà un elevat impacte sobre un entorn únic de gran valor ecològic i paisatgístic.
 
El GOB i Salvem Sa Ràpita es marquen com a objectiu evitar aquest macro-projecte pels següents motius: "representaria una greu amenaça a la conservació de l'ecosistema costaner protegit sota les figures d'ANEI, LIC i ZEPA. A més a més remarquen que suposaria una massificació continuada de l’Arenal, tendria un impacte visual enorme a quilòmetres de distància, consumiria prop de 20 hectàrees de terreny ben conservat, trencaria per sempre la vocació residencial i de descans del poble, la seva imatge és usada per promocionar Mallorca turísticament i això que es tracta d’una zona natural emblemàtica d’importància internacional".


El GOB es pregunta?


"Té sentit, capolar 20noves ha. 500 metres més abaix, ara en forma d'hotel vora la platja?" es pregunta el GOB davant la inversió de 120.000.000€ que implica la construcció d'un complex turístic de cinc estrelles a la finca de Son Durí de sa Ràpita, la principal proposta del qual és el desenvolupament d’un hotel de 285 habitacions (570 places) i 203 suites (570 places), però que també sembla que duu associat un camp de golf.


La situació de Sa Vinyola: terracremada

Els emblemàtics Arenals d'importància internacional i que han servir de imatge per promocionar Mallorca turísticament, contrasten amb altres realitats urbanístiques que són la mostra més evident de l'agressió urbanística impulsada anys passat per, suposadament, generar riquesa pel municipi de Campos, segons el GOB.

És el cas de Sa Vinyola, una gran operació urbanística fracassada que es va vendre en el seu dia com “la salvació” de l’economia, havia de generar milers de llocs de feina i riquesa per Campos i l'únic que han deixat són monstres de ciment a  mig fer, sotmesos a un procés de degradació constant i deixant un paisatge desolador de ciment i terra cremada.

Sa Vinyola”, es troba a pocs metres de Son Durí i d'Arenal de Sa Ràpita. És una macro-urbanització de 37 hectàrees comercialitzada amb el nom de “El Paraiso”. Fins a l’actualitat, un total de 20 hectàrees d’aquesta urbanització s’han edificat, les mateixes que ocuparia el complexe hoteler.

Segons el GOB, la realitat no és com havien promès promotors i gestors públics: bona part de Sa Vinyola és una urbanització fantasma amb centenars de pisos buits o a mig construir. URNOVA, una important promotora transnacional, va deixar inacabada una promoció de 112 habitatges (4 hectàrees). És una de les estampes més lamentables de la desfeta del boom immobiliari. Ara el Govern Bauzá vol recuperar la pitjor versió del model urbanístic balear, el mateix que ens ha conduït a la crisi social, econòmica i ambiental que vivim.


"El Govern Bauzà decideix la política territorial"

El GOB puntualitza que "cada cop és fa més evident que el Govern Bauzà decideix la política territorial a porta tancada al seu despatx i per afavorir els interessos d'uns pocs ignorant a la societat o el que és pitjor, enganant-la fent-li creure que ho fan pel bé general (interès autonòmic) perquè durà doblers i crearà llocs de feina". I apunta "És evident que aquest hotel seria un exemple més de l'economia especulativa que inclou banquer, promotor, hoteler i polític".

 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid