Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient
El GOB lamenta que el Govern utilitzi els instruments de protecció territorial com els causants de la crisi

Davant les darreres sentències del Tribunal Superior de Justícia (TSJB) que desmunten la llegenda del “lucre cessant”, una de les grans excuses del Govern de les Illes per a desprotegir espais naturals. Com apunta el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) "els excessos del boom immobiliari són la veritable causa de la crisi"

02/12/2011 Territori
Aquest dies s’ha fet pública una sentència, una més, que desmunta la llegenda del “lucre cessant”, una de les grans excuses del Govern de les Illes per a desprotegir espais naturals. El Tribunal Superior de Justícia (TSJB) ha desestimat una demanda interposada pels promotors de Ses Fontanelles, la darrera zona humida de Palma, un lloc de gran valor paisatgístic i ecològic tot i estar dins un entorn molt edificat. El GOB recorda que s’hi vol construir un gran centre comercial fa anys, projecte que va ser suspès pel pacte de Progrés el 2007, a l’espera que la zona fos protegida i incorporada com a pulmó verd al Projecte de Reforma de la Platja de Palma, ara també paralitzat. La protecció de ses Fontanelles es va considerar un punt estratègic fort del projecte de la platja de Palma.

El TSJB ha desestimat la demanda del promotors, que reclamaven haver perdut casi 7 milions d’euros pel fet d’haver-se decretat aquesta paralització. Per al GOB no és cap sorpresa, i confirma la línia argumental de tots els tribunals de justícia des de fa dècades. L’organització ecologista constata que hi ha abundant jurisprudència en aquest sentit, i que les úniques indemnitzacions acceptades fan referència a despeses de plànols i paperassa. El GOB recorda que no s’han iniciat gairebé obres en la majoria de zones protegides que el govern vol rescatar amb l’excusa de les indemnitzacions. Afortunadament, apunta l’entitat, els tribunals de justícia tenen més que clar que certs governs quin és el vertader “Interès General”.

El que resulta sorprenent, per al GOB, és que el conseller de Medi Ambient es mostri molest i contrariat davant els mitjans de comunicació per no haver de pagar, quan hi hauria d’estar content, pels ciutadans i pels espais protegits. Per a l’organització, “l’argument de que el govern haurà de pagar 900 milions d’euros als promotors si no els deixa construir es demostra, una vegada més, fals i interessat. És natural que els promotors demanin “la lluna”, però que el conseller doni la cara pels promotors constantment és insòlit”.

Fa sols unes setmanes, recorda el GOB, es coneixia una altra sentència a Menorca en el mateix sentit. Els tribunals varen desestimat una demanda de la promotora que volia construir a Trebalúger, tot i disposar de diverses llicències, desmuntant un cop més, segons l’entitat, la falsa amenaça del lucre cessant. El GOB lamenta que el Govern utilitzi els instruments de protecció territorial presentant-los com els causants de la crisi, quan sembla clar que la seva causa són els propis excessos del boom immobiliari.

Font: Tribuna Mallorca
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid