Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Residus
II Trobada d'entitats i plataformes d'afectats per instal·lacions de tractament de residus a Rubí

S'ha discutit un full de ruta que estableix possibles mobilitzacions i altres actuacions. També s'han posat sobre la taula els casos concrets de Can Carreras i Can Balasc a Rubí.

15/10/2012 Territori
Vista de l'abocador de Can Carreras a Rubí Vista de l'abocador de Can Carreras a Rubí

Diverses plataformes d’afectats per abocadors de Rubí i d’altres municipis es van reunir al Centre Rubinenc d'Alternatives Culturals (CRAC). Hi van assistir, entre d'altres, representants de col·lectius de Vacarisses, Vilanova del Vallès, Dosrius i Cerdanyola, segons informa Ràdio Rubí

La trobada va tenir com a objectiu promoure un moviment ciutadà sòlid que permeti una lluita frontal contra les diverses il·legalitats que s’estan cometent als abocadors d’arreu. Tot i no ser presents a la trobada, també van expressar el seu suport a la causa la Plataforma Residu 0, la Plataforma de l’abocador de Callús, al Bages, i la Plataforma de l’abocador d’Hostalets de Pierola.

Òscar Garcia, president de l’associació de veïns de Les Roquetes, de Vilanova del Vallès, va valorar molt positivament la reunió i va destacar la necessitat d’unió entre les diverses entitats i veïns afectats. De la seva banda, Agustí Martínez, regidor d’Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR), va definir la trobada com una bona eina per aglutinar la força ciutadana en la lluita contra l’administració, per la qual se senten totalment desemparats. Segons el rubinenc, ha arribat un punt que la via administrativa ha quedat esgotada a causa dels interessos comuns de la Generalitat i les empreses privades.

L’abocador de Can Carreras i Can Balasc

El regidor va explicar com el recurs a la fiscalia contra TMA Grupo Sánchez en referència a l’abocador de Can Carreras s’està acabant de perfilar, i que ja disposen del representant legal necessari per tramitar-lo. Martínez es va referir igualment a la situació de Can Balasc, propietat de la mateixa empresa i en vies de convertir-se també en abocador. El membre d'ACR ha recordat que el futur d'aquesta instal·lació depèn d'un Pla Especial Urbanístic que no és competència de l'administració local i que la intenció de TMA Grupo Sánchez és que Can Balasc esdevingui un abocador de tipus 2.

A la reunió també hi va assistir el president de la plataforma 'No a l’abocador de Can Balasc', Joaquim López, que va destacar la falta de compromís i transparència de la Generalitat en temes de residus, considerant la seva actuació com una irresponsabilitat total.

En el marc d'aquesta trobada, Agustí Martínez va remarcar que la contaminació de les aigües i del subsòl provocada per la fermentació de residus no permesos abocats a Can Carreras durant tot aquest temps trigarà entre 10 i 15 anys a desaparèixer.

La primera trobada a Sant Cugat del Vallès

El passat mes de maig, les plataformes del Vallès i del Bages van realitzar una primera trobada a Sant Cugat per exigir que es garanteixi el dret a viure en condicions dignes i sense posar en risc la salut. Diverses plataformes de veïns afectats pels abocadors del Vallès i del Bages es van reunir en aquesta ciutat del vallès per compartir informació sobre els problemes que els abocadors i els ecoparcs causen al territori i a la població.

En aquesta primera reunió hi han participat la Plataforma Cerdanyola sense abocadors, la Plataforma contra l’abocador de Can Fatjó dels Aurons (Cerdanyola, Sant Cugat i Bellaterra), Salvem Callús, Abocadors Rubí i Plataforma antiincineració de Montcada – Agrupació de veïns de Can Sant Joan.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid