Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Escola Valenciana
Trobades 2012: “Sí al valencià! No a les retallades!”

La primera cita serà el pròxim dissabte 31 de març a Ontinyent, on se celebrarà la 25a Trobada d’escoles en valencià de la Vall d’Albaida

28/03/2012 Llengua
Amb el manifest “Sí al valencià! No a les retallades!”, Escola Valenciana ha presentat unes Trobades que vol que siguen "actes reivindicatius de cohesió i de suma d’esforços entre els docents, les famílies i les entitats que treballen per construir un ensenyament en valencià, públic i de qualitat". La primera cita serà el pròxim dissabte 31 de març a Ontinyent, on se celebrarà la 25a Trobada d’escoles en valencià de la Vall d’Albaida.

Les Trobades 2012 es van presentar aquest dijous a l'institut Lluís Vives de València, amb la presència de Maria López, cap d'Estudis del centre i Elena Hernández i una estudiant de l'institut que ha estudiat en valencià des que anava a l'escola, ha participat en les Trobades quan era una xiqueta.

El president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno i la presidenta de la Coordinadora d'Escola Valenciana a València ciutat (CAPPEPV), Laura Font, han explicat que les Trobades són "una manera de reivindicar els drets dels docents, els drets de les famílies a la qualitat de l'ensenyament dels seus fills i el dret bàsic de la societat valenciana a no donar un pas enrere en un tema cabdal com és l'educació dels nostres fills i filles".

"Sí al valencià!" és el lema de les Trobades 2012, una consigna que Escola Valenciana va encetar el curs passat, quan gràcies a les mobilitzacions socials, es va aconseguir paralitzar el polèmic decret sobre Plurilingüisme que volia posar en marxa l'exconseller Font de Mora. "Enguany aquest lema continua vigent, ja que les greus retallades en educació suposen també un intent de retallar la qualitat de l'ensenyament que millors resultats ha donat durant més de 25 anys, els programes d'ensenyament en valencià, sobre els quals caldria sustentar un model d'ensenyament plurilingüe de qualitat", va manifestar Moreno.

Tal com s'assenyala al manifest de les Trobades 2012, les Festes per la Llengua d'enguany seran escenaris reivindicatius que es posen al servei de tots els agents de la comunitat educativa, que defensen i lluiten per un ensenyament públic, en valencià i de qualitat.
Valora
Rànquings
  1. Felip VI és rebut amb crits a Paiporta i acaba parlant amb un noi que porta una samarreta neonazi
  2. Poble Lliure promou mocions als ajuntaments per denunciar la gestió del PP de la crisi de la DANA al País Valencià
  3. Reflexions de les causes i efectes d’una DANA
  4. Som República i visca l’Aplec del darrer Diumenge d’Octubre
  5. "Panem et circences..." o bé una actuació criminal davant d'una tragèdia
  6. El Govern empara una psicòloga d’un centre de salut de Reus que es va negar a atendre una usuària que parlava en català
  7. Decidim! exigeix responsabilitats polítiques i penals
  8. L'ANC fa una crida a reprendre el camí a partir de la Declaració de la Independepència
  9. Poble Lliure condemna la gestió d'un govern colonial, capitalista i criminal
  10. USTEC·STEs (IAC) demana un permís per al personal docent i personal d’atenció educativa valencià per poder anar al País Valencià a atendre a les famílies afectades per la DANA.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid