Desenes de milers de persones recorregueren el trajecte entre la Plaça de Sant Agustí i la Plaça de la Mare de Déu sota el lema “Per un ensenyamentpúblic de qualitat: No a les retallades, sí al valencià!”. La convocatòria de la Plataforma per l'Ensenyament Públic va ser secundada de manera gairebé unànime pel conjunt de la societat civil valenciana, i per partits i organitzacions d'esquerres. La comunitat educativa tingué un pes molt gran a la convocatòria, des de tots els cantons del País Valencià se sumaven xiquets, professors, mares i pares amb pancartes dels diferents centres de provinença.
Entre els sindicats docents que donaren suport a la convocatòria hi havia representats la Coordinadora Obrera Sindical (COS), la Confederació General del Treball (CGT), CCOO-PV, UGT-PV, i el majoritari STEPV (Intersindical Valenciana). També s'hi sumaren de manera destacable entitats com Escola Valenciana -que el dia 9 de juny havia organitzat la concentració contra el decret “plurilingüe” de Font de Mora-, Ca Revolta -amb una pancarta on es podia llegir “Aturem la PPiconadora” i estavencaricaturitzats Camps i Font de Mora conduint una piconadora que passava per damunt del valencià mentre enlairaven les banderes angleses i espanyoles-, i el moviment 15-M -que va recolzar la protesta.
L'esquerra independentista també es va fer molt present a la convocatòria ambpancartes del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans - “Des de les aules lluitem per un ensenyament públic”-, de Maulets - “Contra elgenocidi lingüístic rebel·la't i lluita”-, i d'Endavant (OSAN) - “Sí al valencià. Cap agressió a la nostra llengua!”.
I és que a partir d'ara, els estudiants deixaran de tenir la possibilitat d'estudiar en programes d'incorporació progressiva de la llengua pròpia i programes d'ensenyament en valencià, habituals en zones de domini lingüístic valencià.
En canvi, les xifres de suport a l'ensenyament en valencià parlen per si mateixes: més de 6.000 adhesions al manifest de persones, entitats i escoles en una setmana; més 100.000 visites úniques a la web de les mobilitzacions, més de 100 lectures de manifest als centres educatius, 1.100 voluntaris apuntats per coordinar les mobilitzacions...
El País Valencià en lluita per la llengua: "Sí al valencià!"
El SEPC demana la dimissió del conseller Font de Mora
Unes 400 es manifesten a Torrent per l'educació pública i en català
Mobilitzacions per l'ensenyament en català al País Valencià
Endavant proposa mobilitzacions per evitar la supressió de línia del català de l'ensenyament
Llengua
El govern valencià assenta les bases per acabar amb el català a l'escola
La CAL expressa la seva indignació davant l'anunci de suprimir les línies en valencià a les escoles