Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El govern valencià es compromet a revisar el model que condemna el català

Mentre Catalunya rep l'atzagaiada del TSJC sentenciant el model d'immersió lingüística, al País Valencià la comunitat educativa va treballant per intentar aturar el model lingüístic proposat pel govern de Francisco Camps i que condemna el valencià a l'escola.

Aquest dilluns Escola Valenciana s'ha reunit amb el conseller d'Educació, José Císcar, a qui ha arrencat el compromís de modificar el polèmic projecte de decret que impulsa un model únic d'ensenyament trilingüe anglès-castellà-valencià en detriment de les actuals línies en llengua pròpia.

05/09/2011 20:39 Llengua
Una trobada que arriba 16 anys després de la primera reunió amb un conseller d'Educació. El president de l'entitat, Vicent Moreno, ha explicat en sortir de la trobada que la conselleria obrirà un procés de negociació amb els agents socials per "flexibilitzar al màxim tots els punts on no hi haja acord amb la comunitat educativa". Moreno ha reconegut però que el decret de model trilingüe "continuarà endavant" i que Escola Valenciana és "partidària del plurilingüisme" però que es manté "ferma" en què "les línies en valencià donen el seu resultat òptim i que hi ha programes com el d'incorporació progressiva que necessiten una millora substancial"."

El president de l'entitat també ha indicat que Escola Valenciana no serà present de manera directa en les taules de negociació d'aquest projecte de decret però que farà arribar les seves propostes a través de la resta d'agents socials. Les taules de negociació es reuniran en un període màxim de 40 dies.

La conselleria vol mantenir el model però amb "consens"

En un comunicat, Císcar ha constatat la seua voluntat de consensuar el model d'educació plurilingüe i ha ofert "col·laboració i participació" als distints representants de la comunitat educativa si bé ha advertit que "la immensa majoria dels pares i mares han dit, a través d'estudis demoscòpics, que estan d'acord amb eixe model" i ha remarcat que "és una aposta que el PP de la Comunitat Valenciana va fer en el seu programa electoral i que van recolzar els ciutadans d'una manera majoritària". 

Císcar ha destacat que està "a disposició de tots els que tenen a veure amb l'educació," per tal d'aconseguir "el major consens possible", ja que, ha afegit, "l'educació no és cosa únicament de l'Administració, sinó també dels pares i mares, dels professors i de tots aquells que, d'una manera o una altra, tenen a veure amb educació", ha indicat.

Per això, s'ha mostrat partidari de buscar la col·laboració i participació de la comunitat educativa "en la redacció i l'elaboració del nou model plurilingüe" i ha precisat a este respecte que el decret que ho desenvolupa "no està tancat", sinó "obert a les aportacions dels diferents sectors".  Un element novedós en la manera de treballar del nou executiu si tenim en compte que Educació no es reunia amb Escola Valenciana d'ençà de l'any 1995.

Per saber-ne més:

Europa s'interessa pels atacs del govern valencià contra el català 

 

Milers de persones es manifesten de nou a València per la llengua 

 

 

 

  

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid