Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Què em dónes per dos euros? Una ràdio nacional
29/07/2015 Maria Isona

Per Maria Isona, coordinadora del Col·lectiu Reconstruint Fuster, i de la membre del PDaD

Que el País Valencià comparteix amb les Illes i Catalunya interessos culturals, territorials i econòmics és una realitat que poca gent s'atreveix a negar, però que ha estat sotmesa al constant sabotatge. Un exemple el trobem en el terreny dels mitjans de comunicació on s'ha impedit que les televisions i ràdios públiques dels tres territoris es coordinaren, i després s'han anat tancant unes i censurant altres. I no és que jo considere que els mitjans dels quals parle foren exemple d'independència, però també crec que un altra manera de treballar és possible i tenim dret als mitjans propis.

Però enmig d'aquest desert, d'aquesta orfandat informativa una nova criatura ha donat les seues primeres passes: Ràdio Terra.

I què fa especial aquesta ràdio?, per a començar que és una ràdio de totes i tots, una ràdio que ha trencat les barreres imposades i estúpides de les "comunitats" i les "províncies". Ràdio Terra es fa des de les comarques, gràcies a una xarxa de corresponsals, periodistes joves, valentes, i compromeses, que treballen des de cada racó del territori, sense paternalisme ni superioritat d'un territori envers els altres. A Ràdio terra és tan important la Patum de Berga, com les festes d'Algemesí o la cantada pagesa a Formentera.

A ràdio Terra trobem informació de primera mà, sobre la campanya tanquem els CIE's, menorquins pel territori o el moviment antifracking. Escoltem el Mural d'escola valenciana, el tèntol d'Ona Mediterrània, l'estira la llengua de ràdio nacional d'Andorra, Xtrems de ràdio Badalona o el Kalebarraka de ràdio Godella, entre altres. A més podem gaudir de programes de producció pròpia: El Dia Sonor, tres edicions d’informatius diaris, informacions i cròniques vingudes d’arreu gràcies a les desenes de corresponsals , entrevistes en profunditat, Sense ànim de lucre un interessant i necessari programa sobre economia, Autoritzats, i la que és per a mi una de les joies de la corona: El Toc, una conversa a quatre bandes amb persones de tots els territoris, on compten tots els punts de vista, ja siga el mestre, el pagès, la mestressa de casa o la sociòloga.

Tot adobat amb el nostre patrimoni musical.... Antònia Font, Cesk Freixas, El Botifarra, Feliu Ventura...

Una ràdio feta per nosaltres i per a nosaltres, popular, plural, horitzontal, cooperativa i de periodisme social que ha tancat una magnífica primera temporada: ha cohesionat un equip de persones que han assumit tasques i responsabilitats en la producció de ràdio. Més de 1.200 arxius d’àudio, 16.256 escoltes, 1.634 entrades a la web... La feina és feta però per a seguir endavant necessita arribar a 600 persones associades.

Tant com ens queixem de la manca de mitjans propis i independents en la nostra llengua, ara és l'hora de sumar per ràdio Terra, pugem al 600!!.

Per dos euros al mes... Una ràdio nacional.    http://laradio.cat/pugemal600/

"Temeu l'home d'un sol periòdic"

Joan Fuster i Ortells

Valora
Rànquings
  1. Felip VI és rebut amb crits a Paiporta i acaba parlant amb un noi que porta una samarreta neonazi
  2. Poble Lliure promou mocions als ajuntaments per denunciar la gestió del PP de la crisi de la DANA al País Valencià
  3. Reflexions de les causes i efectes d’una DANA
  4. Som República i visca l’Aplec del darrer Diumenge d’Octubre
  5. "Panem et circences..." o bé una actuació criminal davant d'una tragèdia
  6. El Govern empara una psicòloga d’un centre de salut de Reus que es va negar a atendre una usuària que parlava en català
  7. Decidim! exigeix responsabilitats polítiques i penals
  8. L'ANC fa una crida a reprendre el camí a partir de la Declaració de la Independepència
  9. Poble Lliure condemna la gestió d'un govern colonial, capitalista i criminal
  10. USTEC·STEs (IAC) demana un permís per al personal docent i personal d’atenció educativa valencià per poder anar al País Valencià a atendre a les famílies afectades per la DANA.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid