Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Violència de gènere
Resolució judicial vergonyosa que indueix a la violència de gènere

Per al jutge de Múrcia no són maltractaments prendre la parella dels cabells i colpejar-la contra la paret

28/07/2013 Gènere
La Secció Tercera de l'Audiència Provincial de Múrcia ha confirmat la sentència del Jutjat Penal Núm 4 de Múrcia, que condemnava un home a la pena d'un mes de multa després d'arribar ebri a casa i agafar la dona dels cabells i colpejar-la contra la paret durant una discussió a la seva parella sentimental, i que l'absolia d'un delicte de maltractaments en l'àmbit familiar. Tal i com explica la notícia del digital de Público el jutjat espanyol ha resolt que no són maltractaments sinó que es tracta d'"una acció única i seqüencial" de la qual no es pot extreure un "ànim de dominació"

La resolució manté que no es pot "extreure d'aquest context un ànim de dominació, menyspreu o humiliació a la condició de dona, atès que ja no només no s'acompanya cap expressió que permetés projectar això, sinó que del descrit només s'infereix una acció única i seqüencial: l'agafa dels cabells i el colpeja contra la paret ". I encara el tendenciós comentari que "agafar-la dels cabells no es descriu com a acció humiliant o de menyspreu, sinó com a acció de subjecció per desplaçar a la dona contra la paret...".
Valora
Rànquings
  1. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  2. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  3. La Fundación Princesa de Girona fa una nota de premsa per contestar el rebuig institucional de l'Ajuntament de Girona
  4. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  5. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  6. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
  7. Aurora Picornell i Femenias
  8. La nació catalana, singularitat històrica
  9. Revertir la insatisfacció popular, la frustració política i la manca d’alternatives
  10. Pals a la roda pel català a l'escola i als mitjans de comunicació públics al País Valencià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid