Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi ambient
Tots, excepte CiU i PP, a favor de suspendre les llicències de "fracking"

Les prospeccions a Riudaura poden començar aviat després que l'empresa Teredo Oils hagi obtingut el permís

09/02/2013 Territori

Tots els partit, excepte CiU i PP, van signar ahir el document anomenat "Compromís del Bover" en què reclamen al Govern que suspengui les llicències per a la pràctica del "fracking".

En un acte convocat per l'Ajuntament de Riudaura i la plataforma "Riudaura junts", els diputats Marc Sanglas (ERC), Salvador Milà (ICV), Juli Fernández (PSC), Inés Arrimadas (C's) i David Fernández (CUP-AE) van exigir la "màxima transparència" a les administracions i als agents implicats i que s'iniciï un debat per assolir "un nou model energètic més just amb el medi ambient i la societat"

Signatura a la masia del Bover

Ahir, segons explica la plataforma, va ser un dia molt important per Riudaura, s’havia convocat a tots els partits polítics amb representació al parlament de Catalunya a venir a aquest petit indret de món per a signar un compromís per aturar el Fracking a Riudaura i per extensió a cap lloc més.

Amb puntualitat van anar arribant els diferents diputats representants dels diferents partits polítics fins a tindre quasi tota la representació del parlament a excepció de dos partits que suposem no han aconseguit “orientar-se” per a trobar l’indret, apunta el web de la plataforma "Riudaura junts".  També hi va assistir Eulàlia Masana Batllessa de Riudaura, una representació de les diferents comissions de la plataforma encapçalada per la seva presidenta Blanca Gómez, el vicepresident del Consell Comarcal de la Garrotxa Josep Berga i riudaurencs que no es van voler perdre l’ocasió d’assistir a aquest moment tant important.

En un primer moment es va acompanyar als diputats a visitar el pou de petroli del Bover, moment que la Batllessa de Riudaura va aprofitat per exposar el problema al qual ens enfrontem, mostrar la bellesa del paratge i deixar ben clar l’oposició del poble de Riudaura a qualsevol prospecció d’hidrocarburs al municipi. Llorenç Planaguma, geòleg de la plataforma va explicar els aspectes geològics i les possibles repercussions que pot tenir l’explotació d’hidrocarburs pel mètode de la fractura hidràulica tenint en compte les característiques de la zona.

Una vegada visitat el pou, la reunió es va traslladar a l’interior de la masia del Bover i es va entrar directament en matèria. La plataforma a través dels seus tècnics va fer una exposició dels motius pels quals s'oposen a la prospecció d’hidrocarburs i es va iniciar un debat sobre el fracking seriós però distès on tots van poder dir la seva.

Finalment es va llegir el document a signar on es demana als partits assistents la prospecció a la recerca d’hidrocarburs en especial si s’empra el sistema del Fracking o similars.

Una vegada llegit, tots els partits assistents per unanimitat van decidir donar suport a la proposta, van signar el Compromís del Bover, amb la determinació ferma de reunir-se al parlament tots junts per posar sobre la taula el problema, intentar aturar els diferents permisos pendents o concedits per la Generalitat del Principat, i posar veu al parlament a les reivindicacions de totes les plataformes que demanen la prohibició de la fractura hidràulica, amb especial interès per la de Riudaura doncs ja te els permisos concedits.

Professors universitaris contra l’extracció de gas i petroli amb fracking

50 professors i investigadors universitaris de diferents lloc de l'Estat espanyol, majoritàriament especialistes en geologia i hidrogeologia, han signat i presentat un document d’al·legacions contra l’extracció de gas i petroli mitjançant la tecnologia anomenada fractura hidràulica en els territoris de la província de Castelló. 

Els especialistes estan encapçalats pel Doctor i catedràtic de Geologia de la Universitat de Saragossa, José Luis Simón, manten l'oposició als tres permisos sol·licitats a la província de Castelló, que afectarien a 41 termes municipals.(Veure)

Entre els signants es troben professors com els de la Universitat Jaume I, Universitat de València, Universitat d’Alcalá de Henares, Universitat de Sevilla, Complutense de Madrid, Universitat d’Alacant i d’altres. (veure el document).



 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid