Durant les diverses càrregues que es van realitzar a la Rambla, que van ser indiscriminades, els policies van perdre una pistola reglamentària (uns joves independentistes van llençar a terra un policia antiavalots i li van treure l'arma) i altres objectes de l'uniforme (el militant independentista Jordi Carles Burillo va ser detingut per aquests fets, va romandre alguns dies a la presó i posteriorment fou jutjat). Es van aixecar barricades arreu del Barri Vell i els enfrontaments violents van durar fins entrada la nit.
Nombroses persones que passejaven per les Rambles van resultar ferides per la policia, que va actuar amb brutalitat i de manera indiscriminada. També van destruir paradetes de llibres i col.lectius a manera d'humiliació. Un periodista d'Euskal Telebista va ser agredit mentre filmava la Diada barcelonina i l'actuació violenta de la policia. S'hi van practicar diverses detencions entre els manifestants .
Al vespre, al Paranimf de la Universitat, l'aleshores responsable de la Crida a la Solidaritat Àngel Colom, condemnava durant la realització d'un acte d'aquest grup la resposta dels independentistes que s'enfrontaven a la policia a les Rambles i una acció de Terra Lliure de dos dies abans (minut 4.44 del vídeo). Un grup de joves militants del MDT va entrar a l'acte de la Universitat i va escridassar Colom pel seu paper com a col.laboracionista.
El mateix dia el veterà independentista Carles García Solé després de llançar una pedra i trencar un vidre d’un furgó, els policies el van perseguir fins a mig carrer Pelai i va rebre un tret de pilota de goma a l’esquena. Uns metres més amunt, va demanar ajuda en un dels locals de la Universitat, on es realitzava l'acte polític de la Crida.