Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi ambient
Reclamen un pla urgent per acabar amb la presència de gasos contaminants als avencs del Garraf

Cal recordar que el 21 d'octubre de 1979 va morir un jove espeleòleg  vilanoví Xavier Claramunt

16/07/2024 Territori
Diversos grups d’ecologistes, centres de muntanya i espeleòlegs urgeixen les administracions a restituir els avencs del Parc del Garraf que estan tancats per la presència de gasos contaminants provinents de l’antic abocador de la Vall de’n Joan.
Recorden que les tasques de segellament de l’abocador, iniciades el 2017, van ser l’inici de l’aparició d’aquests gasos, que converteixen en “altament letals” els avencs situats a un radi de 3 quilòmetres.

“És necessari revertir el desastre ambiental amb caràcter d’urgència”, asseveren les entitats, que critiquen que les administracions es conjuressin anys enrere per fer un pla de restitució i segellament de l’antic abocador però no tinguessin en compte “tot l’entorn malmès” durant els 30 anys d’acumulació de residus al Parc del Garraf.

Insisteixen que cal un pla de control fins que es recuperin les condicions ambientals originals d’un seguit de coves que afecten els termes municipals de Sitges i Gavà. Per exemple, proposen crear una xarxa de pous perimetrals exteriors, independentment del control del avencs, per certificar la sortida dels gasos acumulats a tot l’entorn de l’antic abocador.

Les entitats exposen la seva reivindicació en un comunicat emès aquest dilluns com a preludi d’un manifest que presentaran aquest divendres en un acte públic a Gavà, on detallaran les adhesions de nombrosos col·lectius del Garraf i el Baix Llobregat “per denunciar un desastre ambiental de grans proporcions”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid