Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
L'ensenyament del Català a Catalunya Nord no passa pels millors moments

Hi ha menys joves aprenent català que fa 40 anys

19/07/2024 Llengua
L'Associació per a l'Ensenyament del Català (APLEC) ha celebrat la seva 41a assemblea general i va assenyalar que les seves activitats –en particular els ensenyaments de català a primària– tendeixen a desenvolupar-se (9.000 alumnes en més de 100 escoles, o un 20%), però hi ha menys joves aprenent català que fa 40 anys (35% als anys vuitanta). L'ensenyament del català no està passant per un bon període. En concret, fa 12 anys que no s'obre cap escola bilingüe, i cap dels més de 150 professors bilingües d'Educació Nacional participa en la introducció del català a les escoles.

Davant el retard que estan patint els catalans respecte als bascos, els alsacians, els corsos, i per la urgència de garantir el futur del català transmetent la llengua a les generacions més joves, APLEC es planteja com l'orientació estratègica de la seva acció. prioritzar l'obertura de classes bilingües, d'acord amb les directrius de l'OPLC, el Departament i la Regió. El bilingüisme és l'única manera de garantir la formació dels nous catalanoparlants sense costar res a l'educació pública. A partir del curs 2024-2025, l'associació posarà en marxa els mitjans per informar a les famílies dels avantatges de demanar el bilingüisme, que els ajuntaments votin l'obertura de classes bilingües o immersives, i que s'apliqui la llei Molac de 2021. que preveu que totes les famílies puguin tenir accés a l'educació bilingüe.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid