Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1986- Berenguer Ballester rep una carta d’expulsió de la Catalunya Nord on estava refugiat

Berenguer Ballester independentista català refugiat a l’Estat francès rep una carta d’expulsió

07/11/1986 Tal dia com avui
Berenguer Ballester en un acte de l'ANC a Perpinyà el 25 de febrer de 2012 (imatge: ANC Catalunya Nord) Berenguer Ballester en un acte de l'ANC a Perpinyà el 25 de febrer de 2012 (imatge: ANC Catalunya Nord)
El 7 de novembre de 1986 Berenguer Ballester “Bringuet” independentista català refugiat a l’Estat francès per escapar-se de les persecucions de la policia espanyola provocades pels afers Bultó i Viola rep una carta d’expulsió. Ballester que estava fent els tràmits de refugiat polític i treballava de periodista a Ràdio Arrels va amagar-se i es va iniciar una campanya de solidaritat que fonamentalment consistia en que desenes de manifestants donaven repetidament la volta de la "Préfecture" de Perpinyà cada dissabte a la tarda. A cada volta davant de la residència de "Mr. le Préfet" els manifestants s’aturaven alguns minuts i entregaven una petició al conserge o als policies de guàrdia.

A la Catalunya del sud també es va efectuar una campanya contra l’expulsió de “Bringuet” que va consistir en manifestacions davant del consolat francès del Passeig de Gràcia de Barcelona i una recollida de signatures. Un dels signants va ser Manuel de Pedrolo que el 26 de maig l'any 1987 escrivia al seu diari personal: “Firmo una comunicació adreçada a en Jordi Pujol. Se li demana que s’interessi, en la seva condició de President de la Generalitat, pel cas d’en Ballester, refugiat a l’Estat francès per motius polítics i ara expulsat per les autoritats d’aquell país. Se li recorda, al President, que en Ballester és un dels nostres combatents i que un cop a la Catalunya Nord ha fet molt bona feina des d’Arrels, l’única emissora catalana que funciona al Rosselló”.


Finalment Berenguer Ballester no fou lliurat a l’Estat espanyol i va poder continuar treballant a Ràdio Arrels.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid