Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1983- Pere Bascompte es refugia a Perpinyà després de ser alliberat per error

Pere Bascompte es refugia a Perpinyà després de ser alliberat per error

01/12/1983 Tal dia com avui
Cartell en solidaritat amb Pere Bascompte Cartell en solidaritat amb Pere Bascompte

L’1 de novembre de 1983 Pere Bascompte es refugia a la Catalunya Nord després de ser alliberat per un error administratiu 4 mesos després de ser jutjat per participar l’any 1981 en el segrest del periodista Federico Jiménez Losantos, que s'havia convertit en objectiu de l'organització independentista Terra Lliure per les seves actuacions contràries al català, i a qui alliberaren després de disparar-li un tret a una cama. Bascompte va ser detingut el 3 de desembre de 1981 juntament amb 21 independentistes més acusats de ser de Terra Lliure.


Durant l’exili va ser detingut el 1985 i de bell nou l'11 de gener de 1989, prop de Perpinyà. Posteriorment va ser encarcerat a la presó de Tolosa. El 1991 va participar en les negociacions amb Àngel Colom i Josep Lluís Carod-Rovira per la dissolució de Terra Lliure IV Assemblea, que acabarien amb l'ingrés de Bascompte i alguns militants de Terra Lliure IV Assemblea a Esquerra Republicana de Catalunya (Bascompte va abandonar ERC pocs anys després) . Finalment, l’any 1999 Bascompte va poder tornar a Manresa ja que les seves causes judicials havien prescrit.

Valora
Rànquings
  1. Ha mort el lluitador independentista Quim Pelegrí i Pinyes
  2. La Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs ha publicat un nou llibre “Demòtica. Autoorganització del poble”.
  3. La manifestació "Sant Jordi per la Llengua" finalitzarà a la plaça Comercial del Born
  4. Llibre i web per mantenir viva la memòria de Joan Rocamora
  5. La CUP reclama la fi de les activitats il·legals a la Gola del Fluvià i la seva renaturalització
  6. Francesc Vilà tindrà una placa dedicada a l’Espluga de Francolí
  7. Més enllà del tarannà festiu, renaix la diada combativa per la llengua
  8. Estrena del primer himne republicà català: "La Campana" de 1838
  9. 25 d'abril de 1707: 318 anys de resistència
  10. Ressenya de “La Carta de Brest (1974-1979). Una història dels moviments d’alliberament nacional” de Roser Valverde i Aleix Solé
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid