Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
Relleu d'electes i codi ètic de la candidatura Compromís per Cerdanyola

En compliment del codi ètic de la candidatura popular de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, fins ara portaveu del grup municipal, deixarà pas a Pol Ribas, que prendrà possessió de l'acta de regidor al ple d'octubre

22/09/2013 Política
Pol Ribas (esquerra) i Carles Escolà (dreta) Pol Ribas (esquerra) i Carles Escolà (dreta)

La candidatura Compromís per Cerdanyola (CxC) exercirà aquesta setmana el relleu del seu portaveu i candidat a les darreres eleccions municipals Carles Escolà, tal i com va establir la candidatura des de la seva formació. Aquesta pràctica de regeneració democràtica ja va ser exercida anteriorment pel seu precedent Participació Activa i Social (PAS), que rotaven els regidors i regidores anualment. Una pràctica que s'afegeix al fet que els electes d'aquestes candidatures no reben remuneració per exercir la seva activitat institucional, com en el cas d'algunes altres candidatures del les CAV i de la CUP.

Carles Escolà, renunciarà a la seva acta de regidor en el proper plenari, que tindrà lloc dijous 26 de setembre. El relleu en el grup municipal es completarà al Ple del mes d'octubre, on Pol Ribas prendrà possessió del càrrec.

Amb aquest segon relleu el CxC compleix el compromís de la política de rotacions que va establir amb el codi ètic, després del primer relleu realitzat entre els mesos de febrer i març, quan Maribel Rodríguez va deixar pas a Sergio Rodríguez.

La candidatura popular de Cerdanyola ha exposat que la política de relleus és "un compromís adquirit amb la ciutadania i forma part de la nostra manera d'entendre la pràctica de la Política institucional." Consideren que aquesta tasca s'hauria d'exercir durant un temps delimitat, després del qual s'hauria de retornar a la feina habitual i a la vida real.

"No és tan important si fem el relleu després d'1 any, de 2, o dels 4 que dura la legislatura. Senzillament, fer-ho ens permet tornar a cridar l'atenció sobre aquestes qüestions d'ètica política que per al Compromís per Cerdanyola són realment importants, juntament amb les propostes del programa, per anar vers el canvi social per al qual treballem i lluitem en el dia a dia."

Una experiència d'Unitat Popular al Vallès

El Compromís per Cerdanyola, que compta amb dos regidors en una ciutat de 60.000 habitants, va posar els fonaments d'aquesta candidatura el mes de desembre del 2009, quan un grup de persones van presentar públicament una manifest titolat "Crida al compromís, per una Cerdanyola lliure, digna i democràtica", que denunciava el descrèdit de la política oficial, esquitxada per diversos casos de corrupció. Impulsada pel PAS (Participació Activa i Social), la CUP (Candidatura d'Unitat Popular), el FEC (Fòrum d'Esquerres de Cerdanyola) i altres col·lectiu i persones vinculades a moviment socials cerdanyolencs, pocs mesos després es va presentar a les eleccions municipals dell maig del 2011 amb la voluntat "d'aglutinar altres forces polítiques de l'esquerra alternativa amb presència a la ciutat."

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid