L'Assemblea Groga formada per representants d’escoles bressol, associacions de pares i mares d’alumnes, professors de secundària, mestres, professors universitaris, interins i estudiants, reivindiquen l'ensenyament públic de qualitat, lliure de retallades, inclusiva, laica i en català.
L'origen de la marxa és el rebuig dels professors al decret de plantilles impulsat pel departament d’Ensenyament i que està previst que es posi en marxa la pròxima tardor. Durant l’estiu, però, la protesta s’ha anat ampliant i finalment s’ha convertit en una denúncia de les amenaces que afeten del món educatiu, entre les quals la no substitució de les baixes fins quinze dies després, la falta de personal als centres públics, o l’encariment de les taxes universitàries o les escoles pendent de construcció.
La sisena etapa de la I Marxa per l’Educació Pública va partir de Granollers i va arribar a Ripollet, on els marxants van dinar, acollits pel moviment popular d'aquesta ciutat. A les 17 van continuar la marxa fins Cerdanyola, amb una manifestació en què s'hi van afegir moltes més persones de la comarca i que finalitzar el trajecte del dia a la plaça de l’Abat Oliba. Al vespre, en aquesta plaça es van realitzar actvitats infantils, un sopar popular i la projecció d’audiovisuals sobre temes educatius. També es va llegir del manifest en defensa de l’educació pública, Aquest matí iniciaran la setena etapa que els ha de dur a Badalona.
La marxa recorre en vuit etapes d’una durada mitjana de sis hores un total de 135 quilòmetres repartits en una trentena de municipis.
Seguiment minut a minut
Aquesta Marxa per l’Educació Pública que recorre el trajecte Ribes de Freser-Barcelona i que es clourà el 31 d’agost, visitant tot de ciutats catalanes com Badalona, Cerdanyola, Granollers, Ripoll i Vic, compta amb un seguiment minut a minut gràcies a les xarxes social.
Per una altra banda, el sindicat USTEC publica una crònica diària sobre la Marxa per l'educació al seu web, la darrer etapa de la qual és la de Torelló del dia 26.