Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
Campanya de micromecenatge per fer possible un documental sobre Sebastià Salellas

Lluís Galter, Marc Planas i Lluc Salellas encapçalen el projecte Guanyaremque vol resseguir la figura de l’advocat i activista empordanès mort l’any 2008

 

12/06/2012 Comunicació
El 28 de maig del 2008 va morir l’advocat i activista empordanès Sebastià Salellas. Quatre anys després, el director de cinema Lluís Galter, el realitzador Marc Planas i el periodista i fill de l’advocat, Lluc Salellas, han iniciat una campanya de micromecenatge per fer possible un documental sobre la figura de Tià Salellas. La campanya, realitzada a través del portal Verkami, ha recaptat més de 1.600 euros en els primers cinc dies, una tercera part del pressupost necessari.

El projecte de documental, que es vol presentar d’aquí un any coincidint amb els actes del 5è aniversari de la mort de l’advocat, porta per títol Guanyarem. Segons expliquen els seus impulsors, el treball vol anar més enllà d’un simple relat biogràfic de Sebastià Salellas. En aquest sentit, Galter, Planas i Salellas han previst desenvolupar una peça que, a través de la biografia de l’advocat mort el 2008, plantegi alguns dels debats més presents en l’esquerra catalana des dels anys 70.

"I és que cal recordar que Sebastià Salellas va ser membre de la CNT, ERC, PSC i, en els darrers anys, va donar suport a diversos moviments d’esquerra anticapitalista extraparlamentaris", remarquen.

De moment, els precursors del projecte, que animen a gironins i catalans a fer possible el documental, ja han confirmat algunes de les persones que seran entrevistades en el documental: Rosa Maria Salellas, Benet Salellas, Josep Maria Terricabras, Joaquim Nadal, Irene Rigau, Guillem Terribas, Mònica Terribas, Ramon Piqué, Joan Pujolàs, David Fernández, entre d’altres.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid