Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Maulets treu les plaques franquistes de Vic

L'assemblea de Maulets Plana de Vic, continuant amb la campanya per la recuperació de la memòria històrica, ha realitzat una acció simbòlica i de protesta contra els vestigis franquistes que encara queden a la ciutat. L'acció ha consistit a treure les plaques franquistes de l'Instituto Nacional de la Vivienda amb la insígnia de la Falange, amb el consegüent “yugo y las flechas” que encara perduraven als carrers i edificis de la ciutat de Vic.

06/02/2009 02:12 Política
En total han tret una vintena de plaques que es trobaven situades als edificis del Vic 2, la plaça d'Osona, i el carrer del Pare Coll, entre d’altres. Cal destacar la bona rebuda que ha tingut la iniciativa entre els veïns, als quals han exposat els motius que els havien motivat a portar a terme l'acció .
 
Maulets s'ha vist obligat a retirar aquests restes del franquisme davant la incompetència i incompliment de l’article 15 de la llei de la Memòria Històrica per part del consistori vigatà, i com a protesta davant de la negativa a aprovar la moció de Maulets, presentada per la CUP-Vic al ple de l’1 desembre del 2008, en es què demanava la retirada immediata de tots els símbols i vestigis franquistes que encara hi quedaven. 
 
Finalitzat el comunicat de reivindicació tot dient, que el jovent vigatà no resta immòbil i segueix lluitant per la recuperació de la memòria històrica i per la dignitat de totes les persones que van defensar les llibertats nacionals i socials del nostre poble. 
 
Rànquings
  1. Presentació a Girona del llibre "Toni Lecha (1943-2013): prendre partit"
  2. Campanya per recuperar el camí de ronda Garbet-Colera a l'Alt Empordà
  3. Polèmica Benet-Audet (I)
  4. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG) prepara un acte-brindis antimonàrquic a Figueres
  5. Emotiu homenatge en la presentació del llibre "Isabel Pallarès i Roqué, mosaic d'una dona valenta"
  6. La CACG (Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines) ha reunit 100 persones a Figueres en una protesta contra la visita de Felipe VI
  7. L’ANC pren de nou la iniciativa per assolir la Independència
  8. La CUP culmina el Procés Garbí amb molts deures per respondre als nous reptes
  9. Acte de presentació del Correllengua Llera del Ter - Gavarres
  10. La CACG seguiex amb la seva campanya de boicot a les empreses patrones de la FPdGi i penja una fotografia a Twitter de Miquel Mateu i Himmler
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid