Maulets treu les plaques franquistes de Vic

L'assemblea de Maulets Plana de Vic, continuant amb la campanya per la recuperació de la memòria històrica, ha realitzat una acció simbòlica i de protesta contra els vestigis franquistes que encara queden a la ciutat. L'acció ha consistit a treure les plaques franquistes de l'Instituto Nacional de la Vivienda amb la insígnia de la Falange, amb el consegüent “yugo y las flechas” que encara perduraven als carrers i edificis de la ciutat de Vic.

06/02/2009 02:12 Política
En total han tret una vintena de plaques que es trobaven situades als edificis del Vic 2, la plaça d'Osona, i el carrer del Pare Coll, entre d’altres. Cal destacar la bona rebuda que ha tingut la iniciativa entre els veïns, als quals han exposat els motius que els havien motivat a portar a terme l'acció .
 
Maulets s'ha vist obligat a retirar aquests restes del franquisme davant la incompetència i incompliment de l’article 15 de la llei de la Memòria Històrica per part del consistori vigatà, i com a protesta davant de la negativa a aprovar la moció de Maulets, presentada per la CUP-Vic al ple de l’1 desembre del 2008, en es què demanava la retirada immediata de tots els símbols i vestigis franquistes que encara hi quedaven. 
 
Finalitzat el comunicat de reivindicació tot dient, que el jovent vigatà no resta immòbil i segueix lluitant per la recuperació de la memòria històrica i per la dignitat de totes les persones que van defensar les llibertats nacionals i socials del nostre poble.