Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En el seu record
Emotiu homenatge en la presentació del llibre "Isabel Pallarès i Roqué, mosaic d'una dona valenta"

Primera dona secretària general d'un sindicat als Països Catalans. Va nèixer a Almacelles (Segrià), el 29 de juny de 1964 i va morir a Barcelona el 24 de juny de 2021.  Va exercir el càrrec de Secretària General de la Intersindical-CSC, actualment coneguda com a La Intersindical, de l’any 1998 al 2013.

 

16/09/2024

Dimarts passat, l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (UB) va aplegar la presentació de llibre "Isabel Pallarès i Roqué, mosaic d'una dona valenta" que va esdevenir en un homenatge sobre la seva persona

L'acte va comptar amb la perticipació Agustí Alcoberro, actual Vicerector de Cultura, Memòria i Patrimoni de la UB; Alma Reza, historiadora i gestora cultural; Blanca Serra, independentista històrica; Elisenda Paluzié, catedràtica d’Economia de la UB i Carles Sastre, Secretari General de la Intersindical-CSC durant els anys 2013-2020. Tots ells van glosar la personalitat d'Isabel Pallarès. 

Agustí Alcoberro amb qui havia mantingut una relació de lluites compartides va obrir l'acte amb una presentació. A continuació,  Alma Reza va parlar del vincle que tenia amb la Isabel arrel d’un interès comú per la cultura. Compartint opinió, Blanca Serra va fer-nos saber com ella no havia pogut fer Filologia catalana, al seu temps no existia, i com envejava que la Isabel ho hagués pogut fer, i va lloar la seva tasca en l’àmbit de la llengua i de l’activisme sindicalista. Elisenda Paluzié va explicar la seva afinitat en diverses circumstàncies, com a representant sindical a la JPDI, a les consultes municipals per la independència, amb la creació de Sobirania i Progrés i un llarg camí compartit... Finalment, Carles Sastre , amb qui va coincidir a la Intersindical-CSC durant ben bé 15 anys,  el qual hi tenia una estreta relació més enllà de l’àmbit professional, va destacar els aspectes més importants del llegat d’Isabel Pallarès: la vinculació personal entre tots dos, que feien un tàndem sempitern, fent creixer el projecte sindical amb força i il·lusió.

Quan va morir la Isabel,  es va pensar que per mantenir viva la seva memòria, es podia fer un llibre. Calia posar-se en contacte amb tota aquella gent que l’havia coneguda en l’àmbit professional i personal per tal que parlessin de la personalitat d’aquesta dona en totes les seves vessants. Una dona polifacètica i lluitadora. També era important fer un recull dels articles que va anar publicant i que, malauradament, són de rabiosa actualitat.   

L’aula de la UB que aplegava l'homenatge era plena d’antics companys i amics. L'acte va finalitzar amb la lectura del poema “Ara mateix” de Miquel Martí Pol recitat per Cinta Massip Bonet i es va regalar als fills de la Isabel, l’Arnau i la Maria, l’original del dibuix amb la imatge de la Isabel que il·lustra la portada del llibre, feta amb bolígraf Bic per Jordi Magrià i Vilardebó, el “Bicman”, també present a l’acte. Com a cloenda es va fer un brindis amb cava per la vida i per una lluita que no s’acaba.

Valora
Rànquings
  1. Presentació del llibre en homenatge a Isabel Pallarès a la UB
  2. Emotiu homenatge en la presentació del llibre "Isabel Pallarès i Roqué, mosaic d'una dona valenta"
  3. Edicions del 1979 publica "Toni Lecha (1943-2013): prendre partit"
  4. "Tota opressió nacional és una forma de colonialisme"
  5. El Consell de Menorca discrimina els bombers interins en el procés de reclassificació
  6. Amb la força de la gent encara hi ha combat
  7. Actes de la CUP Comarques Gironines per la Diada Nacional de Catalunya
  8. Més de 600 persones s'apleguen a la plaça Major de Vic a la 22a edició de la Marxa dels Vigatans
  9. La Comissió Independentista del Fossar de les Moreres retrà homenatge a a Encarna Jordan
  10. La CACG seguiex amb la seva campanya de boicot a les empreses patrones de la FPdGi i penja una fotografia a Twitter de Miquel Mateu i Himmler
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid