Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
moviment veïnal
La Favb celebra l'acord entre l'Ajuntament i el Consorci de la Zona Franca per a la construcció d'habitatge protegit
16/07/2024 Drets i Llibertats

El passat 12 de juliol es va fer públic un acord entre l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca (CZFB) en el qual, entre d’altres temes, s’anunciava la cessió a la ciutat de diversos solars als barris de Sant Andreu i la Marina per a la construcció d’habitatge protegit.

És un important acord llargament reivindicat pel moviment veïnal, i celebrem que finalment hagin prevalgut les necessitats socials. Durant el llarg temps transcorregut des de l’adquisició dels solars per part del Consorci hem vist agreujar-se la magnitud del problema de l’accés a l’habitatge, a la nostra ciutat i a tota la regió metropolitana.

El 30 de juny del 2021 l’ara president de la Favb, Camilo Ramos, publicava un article a El Periódico de Catalunya que posava en evidència la contradicció que significava que un organisme públic com el Consorci tingués en propietat prop de 200.000 m² de sostre, molt d’ell qualificat d’habitatge lliure.

La configuració dels òrgans de govern del Consorci -amb una executiva formalitzada en l’Alcaldia de Barcelona i una delegació de l’Estat- no sempre ha permès un funcionament àgil ni fàcil, sobretot quan han estat en mans de formacions polítiques diferents.

A la Favb vam voler visualitzar en aquell moment la situació d’emergència habitacional en què ja es trobava la ciutat, amb escàs sòl públic, i les necessitats socials de la majoria de la ciutadania: joves que no es poden emancipar, persones de classe treballadora o amb rendes baixes que no troben habitatge assequible, persones en situació d’alta vulnerabilitat.

I advocàvem, ja aleshores, per la necessitat d’arribar a un “acord imaginatiu” que permetés transformar aquests 1.878 habitatges -resultat final de les possibilitats reals dels solars- en habitatge públic. Des de llavors, no hi ha hagut reunió amb l’Alcaldia en què la Favb no hagi posat de manifest la contradicció de mantenir sòl públic per a habitatge lliure, i en la que no hagi instat a una negociació entre les parts.

Celebra doncs que l’alcalde Jaume Collboni, com a reponsable que ha conduït la negociació, i Pere Navarro, com a vicepresident del Consorci, s’hagin situat en aquest cas al costat de la ciutat. Queda per davant un llarg camí per resoldre el problema habitacional, amb múltiples arestes i difícil recorregut.

Per la nostra banda, reivindiquem el nostre paper com a organització social de la ciutat capaç de tenir idees, fer propostes i defensar-les fins a aconseguir objectius que beneficien la majoria.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  4. 40è Aniversari de la mort del lluitador independentista Toni Villaescusa
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. Walter Benjamin ja parlava l'any 1930 de la possible massificació turística
  9. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  10. El sant sopar assegurat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid