Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
L'ASM insta el Govern a dedicar al català els doblers del pla pilot
04/06/2024 Educació
'Assemblea Sobiranista de Mallorca, davant l'anunci del conseller d'Educació segons el qual destinarà els 60 milions del pla pilot d'elecció de llengua a altres despeses, ha presentat una pregunta al Parlament per saber si fa comptes dedicar-los a l'aprenentatge del català.

L'ASM recorda que el Govern té l'obligació legal de garantir l'aprenentatge del català al final de l'escolarització obligatòria, i que les darreres xifres de què disposa la Conselleria d'Educació, corresponents a l'any 2018, indiquen que només el 54,7% dels alumnes l'aprenien de forma acceptable o satisfactòria.

L'ASM recorda igualment que el conseller Antoni Vera, en resposta a una altra pregunta nostra que va presentar Més per Mallorca al Parlament, va dir que el Govern es comprometia a que "tots els alumnes de les illes Balears siguin perfectament competents tant en català com en castellà."

Atès que ara es troba amb 60 milions gastadors, l'instam a complir la seva paraula i allò que marca la Llei de Normalització Lingüística, i que els inverteixi en reforços docents a les classes de llengua catalana, la recuperació del Servei d'Ensenyament del Català i la creació d'un equip dins la Facultat d'Educació dedicat a la preparació dels futurs mestres d'escola en aquesta matèria. No dubtam que una vegada feta aquesta inversió, encara sobraran doblers per a altres necessitats dels nostres centres educatius.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid