Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Focs de Sant Joan
La Flama del Canigó arriba al País Valencià
31/05/2024 Llengua

El pròxim 23 de juny, la Flama del Canigó es renovarà al cim de la muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribuiran arreu dels territoris seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

Aquesta festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, és una festa popular arrelada que té l’element del foc com a símbol preeminent. Enguany, Acció Cultural del País Valencià, farà arribar la Flama del Canigó a les diferents delegacions territorials.

La Flama arribarà al País Valencià de la mà de la presidenta d’Acció Cultural de País Valencià, Anna Oliver. Qui la distribuirà a diferents col·lectius al llarg del territori, com a símbol d’unitat, de futur i de renovació.

A les Comarques del nord, enguany com a novetat, el club ciclista Tombatossals de Castelló serà l’encarregat d’arreplegar la flama des del cim del Canigó i baixar-la fins al grau de Castelló per encendre les fogueres de Sant Joan. Si alguna entitat vol recollir la seua pròpia flama durant el recorregut pot contactar amb castello@acpv.cat per tal de concretar l’arreplegada.

En el cas del Casal Jaume I de la Safor, el col·lectiu d’ACPV i associacions de cultura popular, rebran la flama amb l’actuació del grup de danses Roda i Volta al passeig marítim de la platja de Gandia. També es llegirà el manifest i encendrà la foguera amb la Flama del Canigó que inaugurarà el sopar popular que donarà pas a la nit màgica.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid