Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La llengua al País Valencià
Pals a la roda pel català a l'escola i als mitjans de comunicació públics al País Valencià

Concentracions a les principals poblacions del Sud de la Sènia per a protestar contra la reforma educativa i demanar la dimissió del conseller José Antonio Rovira. Paral·lelament  la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic ha anunciat que hi haurà noves mobilitzacions. ACPV i Compromís han manifestat que portaran les lleis a les institucions europees per aturar-les. També s'han manifestat en contra la contra la CUP. Escola Valenciana i la Plataforma per la Llengua entre altres entitats

28/06/2024 Llengua

El PP i Vox aprofiten la majoria absoluta per posar pals a la roda a la plena normalització limgïística al País Valencià amb l'aprovació de l'anomenada Llei Rovira. La norma que el nom del Conseller d'Educació i que avui ha estat aprovada, per derogar  la llei de plurilingüisme aprovada pel govern del Botànic el 2018, que establia que tots els alumnes del País Valencià havien de fer un mínim del 25% de l’ensenyament en valencià i en castellà.

Amb la nova norma es tornar al model de dues línies, en valencià i en castellà i en valencià i atorga a les famílies el dret de triar la llengua base de l’ensenyament (fins ara l’estabien els Consells Escolars en funció del projecte lingüístic del centre) i permet que els alumnes triïn la llengua dels exàmens amb independència de l’idioma en què cursin l’assignatura.

La llei Rovira s’ha aprovat el mateix dia que la que introdueix canvis en el funcionament de l’Agència Antifrau i la que canviarà l’organització d’À Punt. També per a la cadena pública valenciana el govern de PP i Vox preveu fer canvis en la política lingüística de manera que, tal com ha assenyalat la formació d’extrema dreta, d’ara endavant À Punt “s’expressarà en les dos llengües”. Els dos partits ja havien anunciat una reculada de la presència del valencià també a la corporació pública.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid