Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
Acte 'Història i compromís' en memòria d’Eva Serra a l'IEC i la UB

El dia 10 d'abril a partir de les 16 h a la Sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans i l'11 a partir de les 16h a a la Sala Gran de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.

09/04/2019 Política
Acte Història i compromís en memòria d?Eva Serra a l'IEC i la UB Acte Història i compromís en memòria d?Eva Serra a l'IEC i la UB

Els dies 10 i 11 d’abril de 2019 s’ha programat l’acte Història i compromís en memòria d’Eva Serra, membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans i professora de la Universitat de Barcelona (UB). L'acte està organitzat per Àrea d’Història Moderna del Departament d’Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona i Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC)

El dia 10 a les 16 h tindrà lloc la primera sessió a la Sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans, a càrrec de Jaume Dantí (Universitat de Barcelona), Pere Gifre (Universitat de Girona) i Rosa Lluch (Universitat de Barcelona) sota el nom El règim feudal al camp català, segles XV i XVII. 

Seguidament tindrà lloc la sessió Catalunya en una monarquia composta (1481, 1640, 1714), a càrrec d’Antoni Simon (Universitat Autònoma de Barcelona, IEC), Xavier Torres (Universitat de Girona) i Agustí Alcoberro (Universitat de Barcelona).

El dia 11 l’acte es farà a la Sala Gran de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. A les 16 h tindrà lloc la sessió Les institucions de la terra: cort general i diputació del general (fins al 1714), a càrrec de Josep Capdeferro (Universitat Pompeu Fabra), Miquel Pérez Latre (Arxiu Nacional de Catalunya) i Àngel Casals (Universitat de Barcelona). 

La darrera sessió versarà sobre Eva Serra i la historiografia catalana, a càrrec d’Enric Pujol (Universitat Autònoma de Barcelona, IEC), Joaquim M. Puigvert (Universitat de Girona) i Antoni Furió (Universitat de València).

Trobareu tota la informació al programa.

Valora
Rànquings
  1. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines prepara un acte a Lloret de Mar el 10 de juliol
  2. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  3. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  4. La Fundación Princesa de Girona fa una nota de premsa per contestar el rebuig institucional de l'Ajuntament de Girona
  5. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  6. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
  7. Aurora Picornell i Femenias
  8. La nació catalana, singularitat històrica
  9. Revertir la insatisfacció popular, la frustració política i la manca d’alternatives
  10. Pals a la roda pel català a l'escola i als mitjans de comunicació públics al País Valencià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid