Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
llibres
F de Figa organitza a Deltebre la presentació del llibre Montserrat Roig "La memòria viva"
15/03/2017 Gènere

La periodista i escriptora Aina Torres, convidada pel col·lectiu feminista ebrenc F de Figa, va presentar el passat 11 de març el seu darrer llibre Montserrat Roig. La memòria viva, a Deltebre.

El llibre ens endinsa en la vida i l’obra de Montserrat Roig a través de la literatura, el feminisme, el periodisme i la memòria històrica. El resultat és un homenatge emotiu alhora que una reivindicació necessària de la plena vigència literària, social i política d’una veu imprescindible per entendre el passat i enfocar el futur. Un llegat explicat també en aquest llibre per personalitats que van compartir la vida amb Montserrat Roig o que se’n senten deixebles.

Durant l'acte, que va omplir la sala d'actes del Parc Natural, es van llegir diversos fragments de l’obra de la Roig i va comptar amb l’acompanyament musical de les músiqus ebrenques Roser Alemany i Sinta Salvadó

Montserrat Roig és una de les grans figures de la literatura catalana del segle XX. La seva vida és representativa de la generació que va néixer i créixer sota les mordasses del franquisme. Eren els anys de les revoltes del 68, la clandestinitat, les assemblees universitàries, les il·lusions per la caiguda del dictador i el desencís per la reforma del règim.

Aina Torres és periodista i escriptora. Ha treballat a TV3, Vilaweb i la Institució de les Lletres Catalanes, col·labora al digital cultural Núvol i ha exercit de responsable de premsa a Edicions 62. Com a autora ha guanyat el Premi de Poesia Martí Dot amb el llibre Dos hiverns i un incendi.

La presentació del llibre de l’Aina Torres s’engloba en els actes de celebració i reivindicació del 8 de març, dia internacional de la dona, a la vegada que forma part d’un seguit d’actes i activitats que s’estan duent a terme a Deltebre d'ençà que el col·lectiu feminista F de Figa es va presentar al públic el passat 3 de setembre amb la intenció d’apropar el feminisme al territori i despertar consciències.

El col·lectiu valora molt positivament l’acollida que ha tingut la presentació del llibre Montserrat Roig. La memòria viva a Deltebre i confia que aquest acte ajudarà a ampliar l’espai crític i de debat feminista que en aquest moment s’està obrint a les Terres de l’Ebre. 

Valora
Rànquings
  1. Presentació a Girona del llibre "Toni Lecha (1943-2013): prendre partit"
  2. Campanya per recuperar el camí de ronda Garbet-Colera a l'Alt Empordà
  3. Polèmica Benet-Audet (I)
  4. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG) prepara un acte-brindis antimonàrquic a Figueres
  5. Emotiu homenatge en la presentació del llibre "Isabel Pallarès i Roqué, mosaic d'una dona valenta"
  6. La CACG (Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines) ha reunit 100 persones a Figueres en una protesta contra la visita de Felipe VI
  7. L’ANC pren de nou la iniciativa per assolir la Independència
  8. La CUP culmina el Procés Garbí amb molts deures per respondre als nous reptes
  9. Acte de presentació del Correllengua Llera del Ter - Gavarres
  10. La CACG seguiex amb la seva campanya de boicot a les empreses patrones de la FPdGi i penja una fotografia a Twitter de Miquel Mateu i Himmler
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid