Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria
Condol per la mort de Salut Pastor, coneguda glosaire i docent compromesa socialment

Condol per la mort de Salut Pastor, veïna de Sant Quirze del Vallès, activista per l'escola pública catalana i docent, que ens va deixar aquest dilluns

09/02/2016 Cultura

Salut Pastor Bonafont ha mort amb 46 anys, i ha estat una mort molt sentida en entorns de la cultura i les reivindicacions socials i nacionals.

Ahir es va celebrar un emotiu comiat consistent en cants de gloses i garrotins en reocord de Salut Pastor, que ha estat registrat en vídeo, i en què van participar companys i companyes seus.

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès s'ha sumat al dol de l'entorn professional i social de Pastor i ha decretat un dia de dol amb motiu de la mort aquest dilluns de la veïna del municipi i professora de l'Institut Sant Quirze Salut Pastor Bonafont.
El centre escolar on treballava també ha recordat la professora i glosaire amb diverses activitats.

Salut Pastor era una activa activista cultura, glosadora [vídeo de 2014] i difusora de la cultura popular, una de les màximes impulsores de la Mostra Nacional de Glosa, i persona activa en la defensa de l'escola catalana; en aquest sentit era membre de l’AMPA El Turonet i estava vinculada a diverses entitats de Sant Quirze del Vallès.

El poeta Roc Casagran i company glosaire li ha dedicat un article al web fotlipou.cat amb el títol "Salut", que clou amb la reflexió: "Aprenem a dir gràcies, aprenem a estimar-nos cada dia, aprenem a no deixar escapar cap moment, aprenem a cuidar-nos, a pensar en els altres i també en nosaltres, aprenem a viure, a viure molt, al màxim, i ens la imaginem citant Papasseit, gairebé tan vitalista com ella, amb aquell "vosaltres restareu /per veure el bo que és tot, /i la Vida, /i la Mort.""

Valora
Rànquings
  1. Presentació a Girona del llibre "Toni Lecha (1943-2013): prendre partit"
  2. Campanya per recuperar el camí de ronda Garbet-Colera a l'Alt Empordà
  3. Polèmica Benet-Audet (I)
  4. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG) prepara un acte-brindis antimonàrquic a Figueres
  5. Emotiu homenatge en la presentació del llibre "Isabel Pallarès i Roqué, mosaic d'una dona valenta"
  6. La CACG (Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines) ha reunit 100 persones a Figueres en una protesta contra la visita de Felipe VI
  7. L’ANC pren de nou la iniciativa per assolir la Independència
  8. La CUP culmina el Procés Garbí amb molts deures per respondre als nous reptes
  9. Acte de presentació del Correllengua Llera del Ter - Gavarres
  10. La CACG seguiex amb la seva campanya de boicot a les empreses patrones de la FPdGi i penja una fotografia a Twitter de Miquel Mateu i Himmler
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid