Per la Candidatura d'Unitat Popular les paraules de Palouzié mostren una actitud bel·licista, autoritària i poc respectuosa amb l'exercici de la democràcia, que el fan incompatible amb el càrrec de màxim responsable d’un cos policial pretesament democràtic com el de Girona. És per això que la formació independentista ha reclamat la seva dimissió com a cap de la policia local de Girona, i ha anunciat que elevarà el cas al Comitè d'Ètica de la Policia de Catalunya de recent creació perquè faci les seves pròpies valoracions.
Així mateix, la CUP ha recordat els diversos casos d'excessos i pràctiques poc transparents que s’han produït a la policia amb Palouzié al capdavant del cos. De fet, l'organització rupturista està elaborant un recull de denúncies ciutadanes referents a conductes excessives de la policia a la ciutat aprofitant l'Ordenança del Civisme restrictiva que van aprovar CiU i el PP el 2012. Així mateix, actuacions polèmiques com la del cas Torroija, mort a les dependències policials, o d'agents antiavalots durant les vagues generals amb agressions a piquets informatius no han servit en cap cas perquè ni Palouzié ni el regidor de seguretat Joan Alcalà fessin cap tipus d'autocrítica ni plantegessin canvis en el funcionament de la policia.
Des de fa anys la CUP aposta per reconvertir l’actual policia municipal en un “cos municipal d’assistència, seguretat i informació” descentralitzat, que superi la jerarquització i militarització actuals i que potenciï les funcions de prevenció i mediació. La formació també ha reclamat en més d’una ocasió una revisió a fons dels protocols d’actuació i del codi ètic que regeix el cos.