Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2015
La II Trobada Popular Municipalista perfila una candidatura de ruptura per a Barcelona

Es va aprovar un document de conclusions sobre “Principis identificatius d’una candidatura rupturista a Barcelona” que identifica els elements característics del projecte rupturista.

20/07/2014 Política
La II TPM va aplegar més 300 persones La II TPM va aplegar més 300 persones

Més de tres-centes persones han debatut aquest dissabte al voltant de la configuració d’una candidatura de ruptura i la seva relació amb altres projectes municipalistes.

El Centre Cívic ‘La Sedeta’ de Gràcia vaser ahir  l’escenari de la II Trobada Popular Municipalista (TPM), que ha fet un nou pas en la construcció d’una candidatura popular i rupturista per les eleccions municipals de 2015 a Barcelona.

La Jornada va començar amb una introducció al municipalisme alternatiu amb les experiències d’altres projectes polítics rupturistes com el COP – Compromís per Ripollet, Unitat Municipal 9 de Sant Pere de Ribes i Gent de Gramanet. Els representants de les candidatures van destacar la importància d’haver configurat projectes municipals arrelats al carrer i a les seves lluites, amb un peu a l’Ajuntament i l’altre a fora.

El segon bloc de debat, presentat per Francesc Magrinyà i Anna Gabriel, va girat al voltant dels principis d’actuació política que hauria de tenir la candidatura a l’Ajuntament de Barcelona. Dividits en 10 grups de treball, els i les participants de la Trobada van debatre al voltant de com s’ha de caracteritzar la pràctica política d’una candidatura rupturista.

Una eina al servei dels moviments populars de la ciutat

En la posada en comú dels grups de treball, s’ha debatut entre d’altres coses, al voltant de les relacions entre el carrer i la institució i el marc d’interlocució amb les lluites i els agents socials de la ciutat. Els i les participants van defensar un model de candidatura que promogui l’autoorganització i l’apoderament popular i esdevingui un instrument al servei de les lluites i els moviments populars de Barcelona sense monopolitzar-los ni absorbir-los en la dinàmica institucional.

La necessitat de generar eines que retornin el poder de decisió a les persones mitjançant una democràcia directa i activa, la Carta de Compromís Ètic dels representants i l’obligació de garantir la transparència de la candidatura van ser els altres eixos principals en moment de les conclusions d’aquest primer debat. Un altre punt a debat ha estat la metodologia de confecció del programa i les llistes de la candidatura així com les característiques i condicionants que han de marcar les actuacions dels regidors electes. Així com, l’aprovació amb plenari del document de conclusions de “Principis identificatius d’una candidatura rupturista a Barcelona” que identifica els elements característics del projecte rupturista.

Tret de sortida dels eixos programàtics

La trobada d’aquest dissabte ha servit també per iniciar el desenvolupament dels eixos programàtics de la candidatura. Uns eixos que se seguiran desenvolupant en el marc de la III Trobada Popular Municipalista per tal de configurar de forma participativa i oberta el programa polític que concorrerà a les eleccions de maig de 2015. Els punts base amb els quals s’ha començat a treballar són: Urbanisme i mobilitat; Municipalització, autogestió i cogestió; Béns comuns, serveis públics i drets socials; Participació i decisió: democratització política; Ciutat antipatriarcal i feminista; Canvi de model econòmic: justícia social i ambiental; Llibertats i inclusió a la ciutat; Infància, joventut i gent gran.

Confluència amb altres projectes

La segona TPM ha finalitzat amb el debat sobre quina ha de ser la relació amb altres iniciatives d’àmbit municipalista i sobre com articular espais de confluència en aquest sentit. En una resolució final aprovada per unanimitat, la Trobada assumeix el compromís de no duplicar espais, participar en jornades temàtiques obertes amb altres actors, treballar de nou ens els continguts que avui no s’han tancat i legitimar la feina de les comissions de treball de la TPM per ser interlocutores amb altres agents polítics.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid