La festa arrencarà demà a les 17h amb una exposició de cartells de Sa Pobla a Gràcia a l'espai Musons. A les 18.30 hores a la Violeta hi haurà una xarrada sota el títol “Perspectives de l’educació avui a les Illes Balears i Pitiüses” d'Iñaki Aicart, portaveu de l’Assemblea de Docents de les Illes que organitza conjuntament per amb l’Armadillo i Som Països Catalans.
A continuació, a les 20h al CAT hi haurà una degustació de productes illencs que tindrà com a mestre de cerimònies, l’incombustible Pere Tàpies, que finalizarà amb una glosada musicada amb Mateu Xurí i els germans Martorell, Cati Canyelles i VOPB Catalunya i d'altres.
La festa s'allargarà divendres i dissabte amb l'encesa de les fogueres a diverses places de la vila i inici de la revetlla amb les ximbombes, els cantadors i els glosadors.
Tot va començar l'any 1992
Quan el farmacèutic pobler Antoni Torrens, pare d'estudiants residents a Gràcia, es va compadir que el joves no poguessin gaudir de les seves festes més preuades, les de Sant Antoni. Sense pensar-ho dues vegades, Torrens va implorar d'institució en institució, com ell mateix recorda, "a la recerca d'una subvenció" per pagar l'exportació de dimonis, foguerons i tots els elements que configuren la festa.
Afortunadament, algú va pensar que seria una bona idea donar a conèixer una tradició tan mallorquina al públic català. Aquest mateix any ja se celebrava a Gràcia la primera edició, que va comptar amb 3.000 assistents. Des de llavors, Torrens –que va fundar l'associació cultural Albopàs- i molts altres voluntaris no han parat.
Fruit de l'enyorança de la terra d'uns quants, Sant Antoni ha esdevingut en una part de la tradició del barri més singular de Barcelona. Per això, la vila ho ha integrat oficialment en el seu Protocol Festiu.
Fa un any es va constituir la Unió de Foguerons de Sa Pobla de Gràcia amb la participació del teixit associatiu gracienc, que en vol garantir la seva continuïtat, amb més activitats que mai.