Un any després del "Cas Mercuri", la CUP a Sabadell ha manifestat la seva indignació pel fet que la majoria dels imputats, responsables polítics i tècnics de l’Ajuntament de Sabadell, segueixin ostentant els seus càrrecs de responsabilitat o bé les seves actes de regidor, la qual cosa suposa que continuen rebent grandioses sumes de diners públics; diners de totes i tots, de la ciutadania a la qual ells, presumptament, van estafar. "Exigim, per tant i de nou , la seva dimissió o cessament" ha remarcat la formació.
També ha assenyalat la seva manca de reconeixement i desconfiança vers l’actual consistori, en especial vers un equip de govern que no ha fet neteja de presumptes corruptes, però també vers les forces d’oposició que no han tingut la voluntat de forçar aquesta neteja. La CUP ha apuntat que l’única solució política passa, com ja han manifestat en diverses ocasions durant aquest any "per la dissolució del Ple i la convocatòria d'eleccions anticipades".
Crida a participar l'acte convocat per la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció
La CUP ha mostrat el seu suport a la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció i a l’acusació popular en el Cas Mercuri, com a garant de la transparència del procés i de que tot plegat no acabi en un pacte que, un cop més, "consagri la impunitat dels presumptes corruptes".
En aquesta direcció fa una crida a participar a l’acte convocat per la Plataforma aquest dimecres 27 de novembre a les 19h a la Plaça de Sant Roc de Sabadell.
"Cas Mercuri"
Demà farà un any que l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, així com membres del PSC i un del PP que havia estat destituït feia poc van ser imputats en el marc d'una operació contra corrupció urbanística anomenada "Mercuri" a la capital vallesana. Mossos de paisà van escorcollar l'Ajuntament de Sabadell i la seu d'Aigües de Sabadell.
Les investigacions sobre aquest cas s'havien iniciat l'any 2010. Aquell dia, els Mossos d'Esquadra van detenir dotze persones i van imputar en total 26 persones. A més, també es van fer 41 entrades i escorcolls al consistori i societats i 15 més a cases particulars, segons va explicar la Fiscalia Anticorrupció en un comunicat.
La Fiscalia Anticorrupció va acusar els implicats d'exigir com a condició sine qua non 120.000 euros com a dipòsit a fons perdut per accedir amb avantatge a les contractacions públiques. Un cop finalitzada l'obra les dues parts tenien un pacte implícit per l'entrega en un despatx d'advocats d'un 3% del pressupost final en diner negre.
Els delictes dels quals acusava la Fiscalia als detinguts i imputats van ser els de prevaricació, suborn, tràfic d'influències, falsificació documental, infidelitat en la custòdia de documents, negociacions i activitats prohibides a funcionaris públics i omissió del deure d'impedir delictes o de promoure la seva persecució.
NOTA: No era certa la notícia de la imputació de la tinent d'alcalde i regidora d'Economia, Montserrat Capdevila, que s'havia difós fins ara. Aquesta dada correspon a una atribució incorrecta de la policia autonòmica, que en el seu dia va afegir el seu nom entre la resta d'implicats en el cas Mercuri, sense que formés part de la imputació.