Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
L'oposició de Sabadell demana la dimissió de tots els imputats en el cas Mercuri

L'Entesa per Sabadell, la CUP i les CAV exigeixen el cessament immediat dels regidors i càrrecs de confiança implicats en la trama de corrupció

08/12/2012 Política

L'oposició política de Sabadell demana la dimissió o destitució de tots els imputats a l'operació Mercuri que investiga un presumpte cas de corrupció urbanística.

Dimecres passat el ple de l'Ajuntament de Sabadell va aprovar la moció de l'Entesa per Sabadell que insta l'alcalde accidental, Juan Carlos Sánchez, a cessar els regidors i càrrecs de confiança imputats pel cas Mercuri. El text va tirar endavant amb els vots favorables de tots els grups de l'oposició, que sumen 14 regidors al consistori. El PSC, que governa amb 13 regidors, hi va votar en contra.

L'Entesa exigeix el cessament immediat dels càrrecs imputats

L'Entesa per Sabadell institeix en demanar el cessament immediat dels càrrecs imputats en compliment de la moció aprovada pel ple municipal. Segons el grup, l'acord implica que els càrrecs electes abandonin les seves atribucions en el govern municipal, tot i que puguin conservar l’acta de regidor, i que els càrrecs de confiança cessin immediatament i deixin de ser personal de l’Ajuntament de Sabadell.

La regidora portaveu de l’Entesa per Sabadell, Virginia Domínguez, ja va manifestar durant el debat del ple que, en cas que l’alcalde accidental no pugui exercir aquesta competència, es busqui la fórmula per dur a terme aquesta mesura, probablement a través d’un decret de l’alcalde Manuel Bustos.

En qualsevol cas, l’Entesa per Sabadell recorda que els tres regidors i tres càrrecs de confiança imputats que a més de l’obligació que tenen de complir el mandat del ple poden cessar a petició pròpia.

La CUP demana la dimissió definitiva de Bustos i de tots els imputats

La CUP, però, va més enllà, i demana la dimissió definitiva de tots els imputats perquè, remarca, "la presumpció d'innocència en termes jurídics de cap manera pot suposar la impunitat en termes polítics" per a persones sota greus imputacions.

En aquest sentit, considera l’equip de govern de l’Ajuntament de Sabadell i bona part dels seus càrrecs de confiança han perdut "tota credibilitat" per a continuar als seus càrrecs arran de les sospites de corrupció. En aquest sentit, veu "escandalós" que Bustos s’escudi rere la figura d’un alcalde "titella" mentre conserva el sou i l’acta de regidor, a més de la presidència de la Federació Catalana de Municipis (que també va ser escorcollada).

Per tot plegat exigeix la dimissió defintiva de Bustos com a alcalde de Sabadell i president de la FMC ara que ja ha estat imputat per tràfic d'influències, per malbaratament de diners públics i per omissió del deure de persecució de delictes contra l'administració. Així mateix, demana la renúncia com a regidors de tots els electes imputats i la destitució de tots els càrrecs de confiança també implicats.

"Entenem que cal la màxima transparència, eficiència i, a ser possible celeritat, en aquest procés", manifesta la CUP. En cas contrari, la formació demana al PSC que els desacrediti públicament per al manteniment dels seus càrrecs "si no vol donar a entendre la connivència del partit amb el tipus de pràctiques que se’ls imputen".

La CUP fa una crida a participar en l’assemblea oberta de la plataforma Sabadell lliure de corruptes que es durà a terme el proper dimarts, 11 de desembre a les 19h al Casal Pere Quart.

Les CAV també reclama que tots els imputats siguin separats dels seus càrrecs

Les Candidatures Alterantives del Vallès (CAV) també han demanat que els càrrecs electes, càrrecs de confiança i els funcionaris imputats siguin separats dels seus càrrecs al govern o l'administració de la ciutat.

Les candidatures han mostrat la seva indignació i repulsa cap a "aquesta manera de fer política basada en un sistema clientelar de favors que són consubstancials amb el tràfic d’influències i la corrupció".

Les CAV porten anys denunciant la requalificació de terrenys i la modificació de plans generals urbanístics sovint en benefici d’empreses privades, com els responsables municipals s’augmenten els sous sense cap mena de control o regulació o com contracten irregularment personal municipal afí o com s’encarreguen informes i estudis innecessaris a empreses “amigues” del partit que mana o vinculades a algun membre del govern.

Les CAV reivindiquen una política "basada en l'ètic i l'honestedat" i i afirm que "no ha de servir en cap cas com a instrument per al benefici propi o per afavorir familiars, amics o membres del partit, ni per assolir més poder".

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid