Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#TotsSomDirectorsMaó
Més de 27.000 firmes en suport als tres directors de Maó

Les xarxes es bolquen contra una altra decisió autoritarista de Bauzá i la seva dèria per posar fi a la llengua i cultura catalanes

04/09/2013 Llengua

La plataforma Change.org ja ha recollit més de 27.000 signatures per exigir a la Consellera d’Educació del Govern balear, Joana Maria Camps, que els tres directors menorquins tornin a les aules. La petició va començar dijous passat i ha gaudit d’una enorme difusió a través de les xarxes socials.

Les mostres de rebuig a la decisió de Bauzá van més lluny: s’han fet samarretes amb l’etiqueta #TotsSomDirectorsMaó per portar durant les festes maoneses de la Mare de Déu de Gràcia, i s’ha creat el blog Tots Som Directors Maó, on s’informa dels actes de protesta que es faran en escoles i instituts menorquins.

Els directors expedientats (de l’IES Joan Ramis i Ramis, l’IES Cap de Llevant i l’IES Pasqual Calbó i Caldés) havien acceptat la decisió democràtica dels seus consells escolars, que es negaven a aplicar el nou decret de llengües per discriminar el català i rebaixar-ne l’ús significativament. El 31 de juliol la Conselleria d’Educació de les Balears els va comunicar que se’ls suspenia el sou i la funció de directors per “desobediència oberta a les ordres o instruccions d’un superior”. Un mes després es van assabentar que tampoc no podien fer de docents.

Des del sector sindical, l’STEI creu que és “un acte més d’autoritarisme i repressió del president Bauzá i la nova consellera d’Educació, Cultura i Universitats, que continuen la persecució als qui defensen la llengua i la cultura” i ho considera un mecanisme per "infondre por i no partir del diàleg i del consens amb els membres de la comunitat educativa".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid