Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
Pollença en contra del decret de llengües de Bauzá

L'Ajuntament de Manacor debatrà avui dilluns dues mocions per rebutjar els atacs del Govern Balear al sector educatiu i a la llengua.

01/07/2013 Res-pública

Pollença és el primer municipi en dir "no" al Decret Integral de Llengües (TIL). El darrer ple municipal aprovà una moció per mostrar el rebuig al decret del Govern Bauzá i donar suport a la vaga indefinida a l'educació convocada per l'Assemblea de Docents, segons informa dBalears

La moció va ser presentada de forma conjunta per PSM, El Pi, Alternativa i PSOE. Va ser aprovada amb els vots favorables d'aquests partits, juntament amb els d'Esquerra. La moció va tenir les abstencions de PP i UMP.

Segons explicaren des d'Alternativa per Pollença, fins i tot el batle, Bartomeu Cifre (PP), "va acceptar que el govern del seu partit havia actuat amb una improvisació total" i que havien donat lloc a "una tensió i un enfrontament absurd".

En aquest sentit Alternativa considera que "s'ha d'escoltar els professionals i el PP és el primer responsable d'evitar la imposició d'aquest Decret". "Som el primer municipi en donar suport a la vaga indefinida dels docents, si el govern no rectifica, i esperam no ser-ne els darrers", asseguren.

Polèmica

Segons aquest partit el TIL "s'ha fet sense escoltar els professionals i amb un calendari d'aplicació insostenible", ja que en el fons, segons el seu parer, "no és més que un decret absurd i sense sentit que només intenta amagar, darrera el trilingüísme, un atac contra el català".

Segons Alternativa i la resta de partits de L'oposició, "el TIL imposa impartir assignatures troncals en llengua anglesa sense una preparació prèvia adequada, ni per part dels alumnes, ni per part del personal docent, el què implicarà una minva en l'estudi del contingut específic de cada matèria i, en conseqüència, un endarreriment respecte d'altres comunitats".

Moció a Manacor

D'altra banda, el ple de l'Ajuntament de Manacor debatrà avui dilluns dues mocions dels grups municipals Coalició per Manacor, AIPC i ALM per rebutjar "els atacs del Govern Balear al sector educatiu i per demanar un replantejament sobre el tractament de llengües a l'ensenyament" i sobre la "la necessitat de treballar per evitar la segregació de centres escolars en el municipi". Des de la Plataforma per l'Educació han fet una crida a la ciutadania a assistir al ple, per deixar pales el rebuig social a les polítiques educatives de l'Executiu del PP.

 

Valora
Rànquings
  1. Felip VI és rebut amb crits a Paiporta i acaba parlant amb un noi que porta una samarreta neonazi
  2. Poble Lliure promou mocions als ajuntaments per denunciar la gestió del PP de la crisi de la DANA al País Valencià
  3. Reflexions de les causes i efectes d’una DANA
  4. Som República i visca l’Aplec del darrer Diumenge d’Octubre
  5. "Panem et circences..." o bé una actuació criminal davant d'una tragèdia
  6. El Govern empara una psicòloga d’un centre de salut de Reus que es va negar a atendre una usuària que parlava en català
  7. Decidim! exigeix responsabilitats polítiques i penals
  8. L'ANC fa una crida a reprendre el camí a partir de la Declaració de la Independepència
  9. Poble Lliure condemna la gestió d'un govern colonial, capitalista i criminal
  10. USTEC·STEs (IAC) demana un permís per al personal docent i personal d’atenció educativa valencià per poder anar al País Valencià a atendre a les famílies afectades per la DANA.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid