Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Deute
La CUP dóna suport a la campanya de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute

La candidatura independentista considera que "el deute habilita un creixent control de les entitats financeres sobre les actuacions públiques i deteriorant la capacitat de decisió democràtica de les institucions"

29/09/2013 Política

La candidatura d'Unitat Popular (CUP) dóna suport a la campanya impulsada per la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD) que ha registrat una petició administrativa col·lectiva d'informació a la Generalitat per tal que tota la informació sobre el deute públic es pengi a la nova web de transparència de la Generalitat de Catalunya. L'acció des de la PACD persegueix "promoure el debat sobre la manca de transparència i la vinculació entre les retallades i el deute". 

Per a la CUP, el deute habilita un creixent control de les entitats financeres sobre les actuacions públiques, tant del Govern com del Parlament o els Ajuntaments, deteriorant la capacitat de decisió democràtica de les institucions, donat que es prioritza el compliment dels contractes amb aquestes entitats financeres i altres creditors, per davant dels deures i contractes de la resta de la societat (siguin proveïdores, entitats socials, treballadores públiques o receptores de serveis). Això passa mentre els creditors del deute públic català, que no han estat escollits per ningú, amplien el seu control sobre els afers públics, la ciutadania es troba amb dificultats per participar-hi i fins i tot per accedir a la informació. 

La candidatura independentista considera que les ciutadanes i ciutadans tenen dret a disposar de la màxima informació sobre el deute i conèixer-ne l’estructura: "Cal saber com i quan s’ha contret el deute actual, a qui es deu, quins interessos s’han aplicat en cada fase de l’endeutament, qui va signar els contractes i amb quines condicions."

En aquest sentit, per a la CUP part del deute existent, "per les circumstàncies en què han estat contrets, pels processos que financen o pels impactes que tenen sobre els drets humans, drets econòmics socials i culturals del país", es podrien arribar a considerar il·legítims, tal i com han constatat institucions com la Conferència de Nacions Unides sobre Deute i Desenvolupament (UNCTAD), el Consell de Drets Humans de Nacions Unides o l'expert independent de Nacions Unides.

Per tot això la CUP fa una crida a col·laborar en la iniciativa impulsada per la  (PACD) i amb totes aquelles iniciatives que treballin per ampliar la transparència informativa i denunciar el deute il·legítim que està asfixiant a les classes popular dels Països Catalans. 

Valora
Rànquings
  1. Felip VI és rebut amb crits a Paiporta i acaba parlant amb un noi que porta una samarreta neonazi
  2. Poble Lliure promou mocions als ajuntaments per denunciar la gestió del PP de la crisi de la DANA al País Valencià
  3. Reflexions de les causes i efectes d’una DANA
  4. Som República i visca l’Aplec del darrer Diumenge d’Octubre
  5. "Panem et circences..." o bé una actuació criminal davant d'una tragèdia
  6. El Govern empara una psicòloga d’un centre de salut de Reus que es va negar a atendre una usuària que parlava en català
  7. Decidim! exigeix responsabilitats polítiques i penals
  8. L'ANC fa una crida a reprendre el camí a partir de la Declaració de la Independepència
  9. Poble Lliure condemna la gestió d'un govern colonial, capitalista i criminal
  10. USTEC·STEs (IAC) demana un permís per al personal docent i personal d’atenció educativa valencià per poder anar al País Valencià a atendre a les famílies afectades per la DANA.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid