Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Escanyament financer
Cerdanyola qüestiona el pagament del deute bancari de l'Ajuntament
27/12/2011 Política
Compromís per Cerdanyola ha realitzat una roda de premsa en què ha anunciat que encetarà el debat sobre el no pagament del deute bancari que arrossega l’Ajuntament de Cerdanyola, a causa de la mala gestió econòmica i les endèmiques mancances del sistema de finançament de les administracions locals. El Compromís fa arribar la seva proposta als grups polítics i a la societat en general d’endarrerir el pagament dels 7 milions d’euros que el consistori deu a diverses entitats bancàries i que suposa el 13% dels ingressos previstos al pressupost per al 2012.

Aquesta candidatura popular que compta amb dos regidors ha exposat que creu que en temps de crisi és imprescindible mantenir la qualitat de tots aquells serveis municipals que tot i no ser obligatoris esdevenen necessaris. Davant aquesta situació, estimen que és prioritària la despesa social i posa a la cua el pagament del deute contret amb els bancs.

El portaveu del grup municipal de Compromís, Carles Escolà, recordava que l’Ajuntament "acumula un dèficit de 100 milions d’euros, fruit de sumar els 55 que va arrossegant més els 45 derivats de la seva participació en el Consorci del Centre Direccional". Això ha suposat pagar el 2011 uns 3,7 milions als bancs en concepte de deute, dels quals 1,2 milions són interessos. Per al 2012, "la xifra s’enfila als 7 milions".

Escolà també ha exposat que amb un futur on ja s’anuncien noves retallades, poques expectatives de creixement econòmic, reducció de pressupostos i disminució d’ingressos, "ha arribat l’hora de fer política en majúscules i obrir el debat sobre el no pagament del deute bancari i impulsar un nou model econòmic". Des d'aquesta perspectiva mantenen la idea que el deute bancari de les administracions està sent utilitzat pels mercats i els propis bancs per segrestar la voluntat popular i imposar cada vegada més retallades socials, "tant de serveis públics com de drets que ha costat molts anys assolir".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid