Ahir davant la subdelegació del govern a Girona, representants de diverses entitats ecològiques van presentar les seves al·legacions contra les prospeccions marines d’hidrocarburs davant la costa, ja que "no preveuen normatives espanyoles i europees de protecció del medi marí" i superen la superfície màxima autoritzada.
Les al·legacions es van presentar als dos projectes de recerca d’hidrocarburs (gas i petroli) que planen sobre la costa. També remarquen que en cas de dur-se a terme, tindrien greus afectacions sobre la fauna i flora marina isobre activitats econòmiques com la pesca.
D’altra banda, el segon projecte és el que anunciava el BOE el passat 17 de gener, on l’empresa Capricorn Spain Limited sol·licitava permisos de prospeccions per localitzar hidrocarburs a la Costa Catalana. Les al·legacions es van presentar a la Dirección General de Política Energética y Minas del Ministerio espanyol de Industria, Energía y Turismo.
En relació al projecte de l’empresa Seabird Exploration FZLCC, que té com a objectiu la realització de treballs de prospecció sísmica marina en un total de 6.176’4Km lineals, els grups ecologistes han demanat que s’aturi el projecte i es denegi la sol·licitud ja que “la investigació de la geologia i geofísica del fons marí d’aquesta extensa àrea afectarà a hàbitats de gran importància i valor”.
Les entitats ecologistes que van presentar les al·legacions són:ADENC, Àgora Vilamajor, Aritjol-Salvem el Crit, Associació de Naturalistes de Girona, Associació de Veïns de La Satalia, Associació mediambiental Vall del Ges.Net, Associació per a la Defensa dels Drets dels Animals, Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona, Campanya Repsolmata, Centre per la Sostenibilitat Territorial (CST), CEPA, Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, Ecologistes de Catalunya, Ecologistes en Acció, Entrepobles, Gent del Ter, GEPEC-EdC, GOB Menorca, Grup per a la Defensa del Medi Natural de la Segarra - EdC, IAEDEN (Institució Altempordanesa per la Defensa i Estudi de la Natura)-Salvem l’Empordà, OCEANA, Projecte NINAM i Xarxa de l'Observatori del Deute en la Globalització (ODG).