Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En defensa del territori
La PDE porta recollides unes 4.000 signatures per un altre cabal mínim al delta de l'Ebre

La Plataforma també demana amb urgència la descontaminació del pantà de Flix.

29/08/2012 Territori

El portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), Manolo Tomàs, ha explicat aquest dimarts que ja porten recollides unes 4.000 signatures, gairebé sense posar taules al carrer i només demanant la col·laboració dels ciutadans del territori que també volen un cabal òptim per al tram final de l’Ebre. Tomàs ha remarcat, que el procés de recollida va a bon ritme, i en paral·lel també hi haurà la presentació d’una queixa a Brussel·les per forçar la intervenció de la Comissió Europea, segons informa Marfanta.com.

I això que la PDE es troba exactament en la meitat del període de presentació d’al·legacions a la proposta de cabal mínim inclosa en el nou pla hidrològic de la conca de l’Ebre que ha presentat el govern de l’Estat. Una proposta de cabal que la plataforma considera totalment insuficient per mantenir el bon estat mediambiental del Delta i per garantir les reserves d’aigua suficients per desenvolupar les Terres de l’Ebre.

En declaracions a Canal 21 Ebre, que han estat recollides per Marfanta.com, el portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre també ha detallat que durant l’estiu s’han produït contactes entre el moviment social, diversos ajuntaments del territori, i també el govern català, per coordinar la presentació d’al·legacions en contra de la proposta estatal de cabal mínim. Però Tomàs ha remarcat que les al·legacions de la Generalitat no seran iguals que les de la plataforma, tot i que sí que intentaran que siguen “complementàries”.

Repartir l'aigua de l'Ebre entre Barcelona, València i Saragossa

En la mateixa línia, el portaveu de la plataforma ha assenyalat que, amb el nou pla de conca, l’aigua de l’Ebre es vol repartir entre Barcelona, València i Saragossa, a través dels canals Segarra-Garrigues, Xerta-Sénia i el pacte de l’aigua de l’Aragó. En aquest sentit, si el govern de l’Estat rebutja les al·legacions que es presentaran des de les Terres de l’Ebre o des de la mateixa Generalitat, la plataforma té previst convocar una assemblea general a finals del 2012 o principis del 2013.

Tomàs ha insistit que en temps de crisi com l’actual la gent del territori ha de tenir molt clar que l’única via dedesenvolupament per a les Terres de l’Ebre passa a través del riu. Segons el portaveu de la plataforma, si l’aigua desapareix no hi haurà possibilitats per tirar endavant les Terres de l’Ebre a curt termini.

"La descontaminació del pantà de Flix ha de començar-se i acabar-se"

Pel que fa a la preocupació del moviment social per les diverses notícies aparegudes al voltant del projecte de descontaminació del pantà de Flix, Tomàs considera que la polèmica pel retard en l’inici de les obres d’extracció dels fangs tòxics posa de manifest que les prioritats canvien segons la conjuntura política.

En aquesta línia, el portaveu de la plataforma ha remarcat que les obres de neteja del pantà de Flix han de començar-se i han d’acabar-se, ja que els sediments contaminats són una bomba de rellotgeria que s’ha de desactivar, sempre amb totes les mesures de seguretat.

En declaracions a Canal 21 Ebre, Tomàs també ha recordat que la Unió Europea va garantir el finançament per al projecte, i que aquests diners es perdran si no es fan les obres de descontaminació de Flix dins del termini estipulat.




 

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid