Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Delta de l'Ebre
La PDE sosté que el Xerta-Sénia és "un transvasament encobert"

Repta el govern català i els regants a posar en marxa la primera fase del canal, ja acabada, per comprovar si la infraestructura és "necessària" al territori.

28/06/2012 Territori

La Plataforma en defensa de l'Ebre (PDE) manté el seu posicionament contrari a aquest canal perquè, no és un regadiu sinó una infraestructura per transportar aigua cap al País Valencià d'on sempre ens reclamen l'aigua.

La PDE ha volgut valorar així les xifres que costarà el regadiu, segons va informar la comunitats de regants del canal el passat 11 de juny en una assemblea general. Els preus anunciats van ser de 2.580 euros per hectàrea i 0,092 euros per metre cúbic. També ha recordat que la majoria de pagesos de l'àrea del Baix Ebre i Montsià ja disposen de pous per regar els seus camps i finques.

La Plataforma veu amb bons ulls  què es regui al Baix Ebre i al Montsià, però que es faci com s'ha fet a la Terra Alta, amb captació d'aigua entubada i sense fer cap canal, ja que con han dit altres vegades sospiten que el canal serveixi per fer un "transvasament encobert" al País Valencià, igual que el canal Segarra-Garrigues "acabarà portant aigua a Barcelona d'aquí a dos anys".

D'altra banda, la Plataforma també ha alertat del fet que la concessió per acabar el canal de regadiu es faci a una UTE per trenta anys, com es va fer amb les autopistes. Segona la plataforma, aquestes empreses seran propietàries de l'aigua com a mínim durant trenta anys, i si no recuperen la inversió es buscaran fórmules alternatives com vendre l'aigua a l'altra banda del Sénia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid