Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Una vintena de municipis de Mallorca es mobilitzen contra la llei de funció pública

El proper dimarts coincidint amb el debat de la reforma de la llei i es demana als diputats que votin amb consciència a favor de la llengua pròpia.

14/07/2012 Cultura

L’Obra Cultural Balear (OCB) fa una crida a manifestar-se contra la reforma de la Llei de funció pública que, segons el president de l’entitat, Jaume Mateu, és “una traïció flagrant a la ciutadania, que suspendrà a la pràctica els drets lingüístics i expulsarà el català de l’Administració”.

Queden convocats, així, tots els ciutadans que vulguin defensar “la nostra principal senya d’identitat com a poble” el proper dimarts a les 10.00 hores davant el Parlament i a les 13.00h al mateix lloc. Han de portar, això sí, un siurell perhom.

Un cop finalitzada la votació de la reforma, sigui quin sigui el resultat, es faran concentracions a les 20.30 a una vintena de municipis de Mallorca.

1 any de lluita contra l'avantprojecte de llei 

El president de l'OCB, Jaume Mateu, ha considerat "gravíssima, si s'arriba a produir, l'aprovació de la Llei de Funció Pública", i una "traïció a la ciutadania, que suspendria a la pràctica els drets lingüístics i expulsaria el català de l'administració". Mateu ha remarcat, a més, que es faria amb els únics vots del PP, i se trencaria d'aquesta manera la tradició de consens en matèria de llengua i cultura que ha caracteritzat tota l'etapa autonòmica. És per això que ha fet una crida a tots els diputats del PP a aturar aquest atac a la llengua pròpia.

S'ha adreçat especialment al president del Parlament, Pere Rotger; a la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom; al president del Consell de Menorca, Santiago Tadeo; i al president del Consell d'Eivissa, Vicent Serra, tots ells, segons el president, persones que representen els ciutadans de les diferents illes i que han mantengut una trajectòria de respecte cap a la llengua pròpia. Per altra banda, Mateu ha felicitat la ciutadania de les Illes Balears per la seva reacció al llarg d'aquests mesos, durant els quals s'ha mobilitzat a favor de la llengua. Ha recordat les més de 12.000 al·legacions presentades, les més de 50.000 persones que es varen manifestar pels carrers de Palma i les nombroses iniciatives organitzades per distints grups i col·lectius.

La lluita a favor de la llengua no acaba aquí

Tomeu Martí ha assenyalat que, passi el que passi dimarts, la lluita a favor de la llengua no acaba aquí. La llei serà recorreguda als tribunals de justícia, que s'hauran de pronunciar. A més, ha fet una crida a la ciutadania a mantenir-se ferma en l'exigència dels seus drets, i ha recordat que, en darrer terme, els ciutadans són sobirans, i que el seu vot, d'aquí tres anys, pot fer tornar enrere les polítiques regressives en matèria de llengua que està impulsant el PP.

Jaume Mateu ha demanat a la ciutadania que no es deixi enganar i que ha afirmat que l'OCB farà feina perquè els drets lingüístics siguin respectats. També ha recordat que hi ha un compromís de les forces de l'oposició de revertir la llei, en cas que fos aprovada. Mateu també ha animat als catalanoparlants a continuar fent servir, sempre, la seva llengua, i als no catalanoparlants, a aprendre-la. Mateu considera "inaudit" que el Govern de les Illes Balears, responsable de promoure l'ús de la llengua pròpia, hi actuï en contra. Ha animat tothom a fer pinya: "la llengua és la nostra principal senya d'identitat com a poble; la parlam i la continuarem parlant, independentment dels atacs i de les mesures que la vulguin arraconar".

 

Valora
Per saber-ne més
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid