La segona marxa jove en defensa del territori de Mallorca es durà a terme aquest dissabte i en aquesta edició els organitzadors de la caminada reivindicativa volen fer un toc d’atenció sobre les amenaces que poden fer canviar la fesomia de Muleta, al port de Sóller.
Una vintena d’entitats, entre les quals l’Assemblea de la UIB, el Col·leciu Albaïna, els joves del GOB, Joves de Mallorca per la Llengua i Xítxeros amb empenta ja han confirmat l’adhesió.
“Amb aquesta llista d’entitats juvenils de Mallorca feim evident que el jovent està en lluita, que el jovent ens hem organitzat i avançam cap a la unitat popular”, explicaren ahir els responsables de la marxa, que remarcaren que “són molts els paratges on el Govern del PP ha dibuixat una diana”, segons el Diari de Balears
Enguany és la segona vegada que se celebra a Mallorca, amb el mateix format que l’any passat, on van participar-hi
prop de 400 persones i una quinzena d’entitats. El recorregut va ser va ser de Sant Joan a Montuïri aprofitant per denunciar el Pla Director Sectorial de Carreteres.
Els organitzadors de la segona marxa pel territori feren ahir una crida a tota la població de Mallorca perquè se sumi aquest dissabte a la caminada en defensa el nostre patrimoni natural. El punt de trobada, a les 19.00 hores, serà l’aparcament de can Miró, al Port de Sóller, des d’on s’iniciarà la passejada fins a dalt de Muleta. En baixar, hi haurà música i sopar a la fresca.
Una reivindicació que no és nova
La lluita per defensar Muleta, al Port de Sóller, no és nova. De nou, el Partit Popular torna a amenaçar en urbanitzar-la i el jovent organitzat de Mallorca direm aquest dissabte que no volem més ciment, ni a Muleta ni enlloc. "Nosaltres els i les joves, el futur d'aquest país, volem una illa sostenible i verda. És per això que avui ens toca defensar la terra davant els atacs de l'especulació i les amenaces, moltes d'elles, això sí, autèntiques cortines de fum per desviar l'atenció per la mala gestió del Govern", puntualitzen els organitzadors
Fa molts d’anys que es parla de la urbanització de Muleta. No es va arribar mai a desenvolupar-ne la segona fase, de fet, perquè es varen presentar 3.000 signatures demanant que no es construís. El darrer any, Muleta ha tornat a quedar desprotegida, després que el Govern de Bauzá redactàs un polèmic decret en què autoritzava el desenvolupment de determinades urbanitzacions (sempre que aquestes complissin una sèrie de requisits) que l’esquerra, quan era al poder, havia descartat. Muleta n’és una.