Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
CiU de Martorell considera un "xafarderisme" la participació ciutadana

L'activitat de la CUP a Martorell incomoda el partit governant, que fa oïdes sordes a preguntes sobre la insubmissió als peatges i la paricipació ciutadana

26/05/2012 Política
CiU de Martorell considera un "xafarderisme" la participació ciutadana reclamada per la CUP CiU de Martorell considera un "xafarderisme" la participació ciutadana reclamada per la CUP

La CUP de Martorell, en el ple municipal del mes maig, va denunciar la falta de transparència en l'economia consistorial, la perpetuació del capitalisme que porta a aquesta situació de crisi i les actituds agressives de les treballadores de l'empresa de seguretat contractada per als concerts de la Fira de Primavera; en aquest sentit, també van reclamar la participació ciutadana en l'elaboració dels pressupostos municipals.

La candidatura independentista ha informat que el apassat 14 de maig, en ple extraordinari, "CIU i PP van prosseguir amb la perpetuació del capitalisme aprovant la petició d'un crèdit a l'Institut de Crèdit Oficial per valor de 3,5 MEUR per a satisfer les factures de 2011 que l'Ajuntament té pendents amb els seus proveïdors. Aquesta decisió implica que el poble de Martorell haurem de retornar aquest crèdit més 1,1 MEUR en interessos (5,7%) als bancs que han rebut diners públics del Banc Central Europeu a l’1%".

Durant el ple ordinari la CUP va demanar a quins proveïdors, amb quina quantitat i per quins conceptes aniria destinat aquest crèdit. La resposta de l’equip de govern va ser que la documentació va estar en l’exposició pública, "que consisteix en 30 dies durant els quals es pot anar a consultar a l’Ajuntament durant el seu horari d'obertura al públic, cosa que dificulta que la ciutadania hi pugui accedir". La resposta també va consistir a acusar la CUP que parlen "des del desconeixement" i que la seva intervenció "era fer de xafarderies", en demanar en què s’inverteixen els diners del poble.

Per tots aquests motius la CUP de Martorell Apel·a a la transparència dels comptes municipals.

En un altre punt es va preguntar per l’actitud agressiva i violenta de les treballadores de l’empresa de seguretat contractada per als concerts de la Fira de Primavera d'aquesta població del Baix Llobregat, pregunta que va ser desoïda pel govern.

La candidatura independentista també va presentar una moció en suport al moviment #novullpagar els peatges de les autopistes presentada pels grups municipals d’ERC, ICV i PSC, a la qual CIU va votar en contra argumentant una  necessitat de responsabilitat política i argumentant que una iniciativa com aquesta insta la ciutadania a no pagar.

La CUP va fer una defensa d'aquesta mostrat de desobediència civil en defensa dels interessos populars, argumentant que "és un greuge comparatiu i un punt més de l’espoli que patim per part de l’Estat espanyol." La CUP ha posat de manifest que no estranya que CIU s'oposi a aquesta iniciativa popular, si tenim en compte que arrosseguen un deute de 17 MEUR amb La Caixa (http://www.economiadigital.es/cat/notices/2012/04/ciu_deu_mes_de_17_milions_a_la_caixa_30355.php), entitat bancària el president de la qual -Isidre Fainé- és membre del Consell d'Administració d'Abertis (http://www.abertis.com/consejo-administracion-y-comisiones/var/lang/es/idm/130), empresa que gestiona el peatge de Martorell. Cal afegir que en Salvador Alemany és el president d'Abertis i assessor del govern d'Artur Mas.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid