Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Defensa de la llengua
Lectures de Josep M. de Segarra a Martorell en defensa de la llengua
29/04/2012 Llengua

Una setantena de veïns de Martorell han participat aquest cap de setmana en la iniciativa de "24 hores de Lectura en Català." Enguany, per vuitè any consecutiu, se celebra en aquest municipi del Baix Llobregat un acte de lectures en defensa de la llengua.

L'objectiu de les "24 hores" és "defensar la llengua catalana i la nostra història". Aquest any s'ha commemorat i recordat la figura del poeta, novel·lista i dramaturg Josep Maria de Sagarra, coincidint en el 50è aniversari de la seva mort. Cal destacar que Sagarra, a banda de ser un escriptor reconegut, va exercir la defensa de la llengua catalana des del compromís en moments de persecució i clandestinitat. Aquest compromís es va fer extensible a formar part de la xarxa de col·laboradors de la resistència clandestina del Front Nacional de Catalunya (FNC) durant els anys més durs de la dècada dels 40.

Les persones que hi han participat han llegit de manera interrompuda, des d'aquest dissabte a les dotze del migdia fins aquest diumenge a la mateixa hora, fragments de 15 minuts de l'escriptor català.

Aquesta iniciativa es va iniciar a Martorell fa vuit anys, quan es va decidir tirar endavant amb l'objectiu de reivindicar les lletres catalanes davant de la situació que estava patint el país. Des de les 12 del migdia de dissabte i fins les dotze del migdia d'aquest diumenge, els  voluntaris han llegit de manera interrompuda textos de Sagarra.

Des de l'any 2005, l'acte ha homenatjat escriptors com Jaume Cabré, Baltasar Porcel, Joan Margarit o Mercè Rodoreda. El primer any es va llegir el Tirant lo Blanc de Joanot Martorell.

Per saber-ne més:

Veïns de Martorell llegeixen durant 24 h textos de Segarra Regió7

24 hore llegint Sagarra en defensa de la llengua Nació Digital

Els veïns de Martorell llegeixen de manera interrompuda durant 24 hores textos de Josep Maria de SagarraDirecte.cat






 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid