Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Desnonaments
La manifestació de Terrassa pel dret a l'habitatge acaba amb l'ocupació d'un edifici

A Terrassa ja hi ha dos edificis alliberats per allotjar famílies desnonades

17/12/2011 Drets i Llibertats
Els manifestants de la protesta d'ahir a Terrassa pel dret a l'habitatge van ocupar un edifici al final de la manifestació. Es tracta de #blocCX, propietat de CatalunyaCaixa i situat al barri de Sant Pere Nord. Aquest bloc se suma a un altre del barri de la Cogullada, el #blocUNNIM, que va ser ocupat fa uns mesos i on ja hi viuen cinc famílies desononades. Es tracta d'un pis propietat d'UNNIM, l'entitat terrassenca. Tots dos edificis llueixen ja a dia d'avui una pancarta a la façana on posa "Lloguer social ja, obra social la PAH".

Al manifest que es va llegir al final de la protesta, es va posar de manifest que tant Unnim com CatalunyaCaixa són dues entitats especialment reticents a proporcionar sortides per les famílies de la PAH. A més les dues han estat intervingudes per l'Estat, apuntalades amb diners públics sense condicions.

Els dos immobles s'afegeixen a la llista d'habitatges que formen part de la campanya "Obra Social de la PAH", impulsada com a forma de recuperar el dret a l'habitatge que estan arrabassant bancs i caixes. En ambdós blocs s'obrirà un procés de negociació amb l'objectiu que passin a ser habitatges socials. A més, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), que va convocar la mobilització, exigirà a l'Ajuntament de Terrassa -governat per l'avui proclamat primer secretari del PSC, Pere Navarro- que s'impliqui en la negociació amb Unnim i CX -i amb la resta d'entitats- per convertir aquestes blocs i els habitatges que calguin en habitatge social per a la ciutat.

Segons ha explicat Hipotecats Terrassa, més de 1.000 persones van recórrer els carrers de Terrassa en una marxa secundada per les plataformes catalanes i per diverses entitats socials de la ciutat que pretenia posar de relleu la importància d'enfrontar i resoldre la situació d'emergència habitacional i social que es viu a la ciutat a conseqüència dels processos d'execució hipotecària i els desnonaments per motius econòmics.

Al crit de "Dret, dret, dret a sostre" o "Stop desnonaments! Sí es pot!", els manifestants van recórrer els carrers de la ciutat per exigir la dació en pagament, l'aturada dels desnonaments i l'habitatge social. La comitiva es va aturar davant de diverses entitats financeres per denunciar la seva actitud davant dels que pateixen la manca d'habitatge. Una activista de la plataforma va agafar el micròrfon davant de Banki, entitat que ahir la va expulsar del seu habitatge i va explicar la seva situació.

La manifestació va concloure al barri de Sant Pere Nord, moment en què es va fer públic que a la ciutat ja hi ha dos blocs, propietat d'entitats financeres, recuperats per albergar famílies en processos hipotecaris o que es troben ja al carrer.

La plataformna denuncia que s'atorguen ajuts públics a les entitats bancàries a través del FROB i assegura que l'aportació de diners públics a les caixes ha estat de 7.551.000 d'euros. En el cas de Terrassa, assenyala, UNNIM ha rebut 568 milions d'euros i el nou banc ha passat a estar sota control absolut de l'Estat. "I per impossible que sembli, segueix sense exigir-los que assumeixin la seva responsabilitat i que deixin de lucrar-se amb l'execució d'aquests habitatges (a més de amb sous milionaris)", critica. D'altra banda, condemna també que a Terrassa hi hagi més de 14.000 habitatges buits, dels quals 5.000 estan en mans de les entitats financeres.
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid