La CANC ha manifestat la seva satisfacció per la decisió del govern espanyol de no instal·lar la sitja nuclear a Ascó en entendre que amb això s'ha respectat la voluntat del territori i del Parlament.
També ha assenyalat que seguirà amb atenció el procés, així com les possibles reclamacions judicials que puguin generar-se per l'elecció de Villar de Cañas (Conca), si bé ha vaticinat que la decisió tancarà ferides i conflictes en Terres de l'Ebre.
En la mateixa línia, la coordinadora Tanquem les Nuclears ha lamentat que l'elecció de Villar de Cañas es faci sense el consens social i polític i sense l'aprovació d'un calendari per al tancament de les centrals nuclears, la qual cosa representa una "amenaça".
L'entitat ha assegurat que amb aquesta decisió el Govern de Mariano Rajoy s'alinea amb els interessos de la indústria nuclear i dóna l'esquena a la majoria de la societat contrària a aquest tipus d'energia i a governs com el d'Alemanya, Bèlgica i Suïssa.
Per a la plataforma Tanquem les nuclears, "la generació indefinida de residus radioactius d'alta activitat és una de les amenaces més greus de la indústria nuclear. Des del moviment ecologista i social que s'ha oposat a les centrals nuclears sempre s'ha demanat que la redacció d'un pla consensuat de tancament de les centrals nuclears sigui la condició prèvia per abordar el problema d'aquests residus per la seva perillositat i l'amenaça que suposen tant en l'espai (dispersió de la radiació) com en el temps (la radioactivitat dura milers d'anys). Amb aquesta decisió el volum de residus radioactius d'alta activitat a gestionar podria superar els 19.000 metres cúbics en base a les xifres indicades en els organismes oficials"
La plataforma assenyala que, participarà i donarà el màxim suport a totes les activitats unitàries que es desenvolupin des de la societat civil i el teixit associatiu en contra d'aquesta decisió.