Aquest document, ve a confirmar les denúncies que havia expressat Jordi Grau als seus amics i familiars que no rebia dites publicacions, ni tampoc L'ACCENT, per bé que el motiu inicialment adduït pel centre penitenciari era la manca d'un traductor català a l’esmentada presó.
Tota la correspondència -les comunicacions per escrit- dels presos polítics està intervinguda, que vol dir que és llegida per un funcionari de la presó, això és, que la llengua emprada pot ser una excusa per retindre les cartes o les publicacions si no tenen algú que l'entenga.
Des del Comitè de Solidaritat amb Jordi Grau es denuncia que aquesta pràctica és una vulneració de drets del pres polític català ja que se li impedeix, entre altres, el dret a la informació. Segons informen, no només se li ha impedit rebre aquestes publicacions sinó que tampoc no ha pogut iniciar diversos estudis, com és la seua voluntat (i també el seu dret), a excepció dels cursos a distància de basc. De fet, Jordi Grau havia expressat l'interés de reprendre els estudis de català (recordem que abandonà el País Valencià amb poc més de 18 anys i sense els estudis de secundària completats)
El Comitè de Solidaritat amb Jordi Grau ha iniciat la campanya per donar a conèixer la situació del pres polític català, i ha fet una crida a que siga present en les celebracions, manifestacions i actes de tota mena que se celebren arreu dels Països Catalans. En aquest sentit, ha recordat que el proper 9 d'agost celebrarà a la presó el seu aniversari i aquesta pot ser una bona excusa per fer-li arribar la solidaritat, segons informa L'ACCENT.
La publicació també indica que aquestes no han sigut les úniques irregularitats de l'empresonament de Jordi Grau. Segons ha denunciat la seua germana, el Centre Penitenciari ha impedit en diverses ocasions que es respectara el dret de comunicar-se telefònicament amb la família. Segons Àngels Grau, després d'haver enviat la documentació necessària per completar el tràmit, el permís fou inicialment denegat sense justificació i sense el mínim d'educació que s'hauria "d'esperar" dels funcionaris d'una institució pública.
Posteriorment, el centre li el va atorgar, però amb tot, han transcorregut diverses setmanes sense poder comunicar-se per telèfon, amb la qual cosa s'han conculcat els drets del pres i també dels seus familiars. Per aquest motiu, la família s'ha mostrat indignada i ha qualificat de "completament arbitrari i il·legal" el tracte que estan rebent. Tot i això, asseguren que Jordi Grau està fort d'ànims i disposat a fer respectar els seus drets.
Jordi Grau fou detingut el passat mes de gener a Karrantza i està acusa d'haver participat en actes "kale borroka" l'any 2006. Grau va néixer fa 32 anys a Guadassuar (Ribera Alta) i des dels 18 viu al País Basc.