Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Maulets lliura a l'Ajuntament de Salt una trentena de plaques franquistes

El regidor d'Urbanisme les rebutja amb un to "maleducat" i "prepotent"
Maulets de Salt va entregar, dilluns al migdia, una trentena de plaques franquistes que ha arrencat en els darrers mesos de diferents blocs de pisos de protecció oficial que el règim feixista va crear al municipi. l'organització va lliurar aquestes plaques per tal d'evidenciar que aquesta tasca que hauria d'haver fet l'Ajuntament no s'havia executat, i per ressaltar que "les ferides del feixisme de Franco encara duren, i l'espanyolisme més ranci i retrògrad segueix molt vigent", segons un comunicat el comunicat de l'organització.

15/10/2008 01:18 Política

Maulets de Salt explica en aquest comunicat que l'acció es porta a terme amb motiu de la celebració del dia de la hispanitatd'aquest diumenge passat. L'actuació es va fer ahir ja que diumenge l'Ajuntament de Salt estava tancat i va servir per denunciar públicament la manca de responsabilitat de l'Ajuntament davant el fet, que encara avui en dia als carrers de Salt podem trobar plaques franquistes en els pisos de protecció oficial.

Diversos municipis han aprovat en els darrers temps mocions en què es demana la retirada de tota la simbologia franquista que hi hagi als carrers i espais de propietat municipal. A l'hora de la veritat però, aquesta tasca no s'ha acabat fent i han estat algunes entitats les que les han executat.

El regidor d'Urbanisme de Salt, Joan Boada, va rebutjar la trentena de plaques del franquisme que el Ministeri de la Vivenda va col·locar als habitatges de protecció oficial i que li entregaven membres dels Maulets com a protesta perquè l'Ajuntament no les ha retirat. Els Maulets es van dirigir a Boada com a regidor d'Urbanisme, però aquest les va rebutjar amb un to "maleducat" i "prepotent", segons van dir. Boada va negar aquestes acusacions i va dir que «no era ell qui els havia de rebre». Boada no va permetre que se li fessin fotografies.

Rànquings
  1. Presentació a Girona del llibre "Toni Lecha (1943-2013): prendre partit"
  2. Campanya per recuperar el camí de ronda Garbet-Colera a l'Alt Empordà
  3. Polèmica Benet-Audet (I)
  4. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG) prepara un acte-brindis antimonàrquic a Figueres
  5. Emotiu homenatge en la presentació del llibre "Isabel Pallarès i Roqué, mosaic d'una dona valenta"
  6. La CACG (Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines) ha reunit 100 persones a Figueres en una protesta contra la visita de Felipe VI
  7. L’ANC pren de nou la iniciativa per assolir la Independència
  8. La CUP culmina el Procés Garbí amb molts deures per respondre als nous reptes
  9. Acte de presentació del Correllengua Llera del Ter - Gavarres
  10. La CACG seguiex amb la seva campanya de boicot a les empreses patrones de la FPdGi i penja una fotografia a Twitter de Miquel Mateu i Himmler
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid