Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Delicte d'Odi
El diari "La Razón" es veu obligat a rectificar i pagar 6.000 euros d’indemnització al sindicat USTEC·STEs (IAC) per haver-lo acusat de propagar odi contra la comunitat jueva
26/09/2024 Drets i Llibertats

Iolanda Segura, portaveu del sindicat: “No ens aturarà ningú en la defensa de la llibertat del poble palestí. No cedirem davant d’amenaces i xantatges: a Palestina s’hi està cometent un genocidi. La comunitat educativa no pot mirar cap a un altre costat i animem a tots els qui la conformem a manifestar-nos a favor de la pau”

A vint-i-quatre hores de la jornada de lluita per la pau convocada per aquest divendres 27 de setembre, USTEC·STEs anuncia que destinarà els diners de la indemnització a les entitats que treballen per construir la pau a Palestina.

Moltes organitzacions han patit l’acarnissament del lobby sionista per condemnar públicament el genocidi que l’estat d’Israel està cometent sobre el poble palestí: han rebut desqualificacions, mentides i difamació. L’allau d’agressions només perseguia un objectiu: imposar el silenci còmplice.

El passat 23 d’octubre de 2023, el diari La Razón va publicar una notícia basada en una mala praxi periodística on, entre diverses mentides, manipulacions i imprecisions, va acusar el sindicat majoritari de l’educació, USTEC·STEs (IAC), de difondre i propagar l’odi contra la comunitat jueva a l’alumnat, a través del conjunt de docents dels centres educatius de Catalunya.

Per això, USTEC·STEs fa una crida a totes les organitzacions solidàries amb el poble palestí, en defensa de la pau i dels drets humans, però especialment a totes les que formen part del món educatiu, a entomar la rectificació de La Razón com una petita victòria col·lectiva per avançar, de cara a aquest curs, i trencar amb el silenci públic que encara hi ha dins d’alguns claustres. Els dimarts per Palestina en són una bona ocasió.

El sindicat ha aprofitat també per anunciar que l’import de la indemnització acordada per la desjudicialització, que ascendeix a 6.000 euros, es repartirà, un cop sufragats els honoraris jurídics, en tres espais diferents, amb la voluntat de reforçar la solidaritat i les lluites d’arreu del territori3:

1. Pel poble palestí, a través de la Unió Independent de Comitès Obrers de Gaza, per mitigar l’emergència humanitària amb aliments, aigua i salut mental pels infants.

https://gaza-solidaridad.org/ca/campanya_catala.html

2. Per reforçar el finançament de les iniciatives nacionals a favor del desarmament (coalició Prou Complicitats), l’educació per la pau (Desmilitaritzem l’Educació) i contra els discursos d’odi (Unitat Contra el Feixisme i el Racisme).

3. Per donar suport a les tasques d’arreu que realitzen plataformes, comitès i entitats.

USTEC·STEs (IAC) ha afirmat que continuarà “defensant el treball compromès de la docència amb la cultura de pau i la no-violència, amb la defensa dels drets humans i amb la justícia global. Defensarà, com ha fet sempre, la vida. I no callarà, perquè és un sindicat compromès amb l’educació crítica”.

 

1La comunicació íntegra és a l’Annex 1.

2La retractació de La Razón és a l’Annex 2.

3El llistat complet d’iniciatives finançades és a l’Annex 3.

 

Valora
Rànquings
  1. Presentació a Girona del llibre "Toni Lecha (1943-2013): prendre partit"
  2. Polèmica Benet-Audet (I)
  3. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG) prepara un acte-brindis antimonàrquic a Figueres
  4. La CACG (Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines) ha reunit 100 persones a Figueres en una protesta contra la visita de Felipe VI
  5. Campanya per recuperar el camí de ronda Garbet-Colera a l'Alt Empordà
  6. Emotiu homenatge en la presentació del llibre "Isabel Pallarès i Roqué, mosaic d'una dona valenta"
  7. L’ANC pren de nou la iniciativa per assolir la Independència
  8. La CUP culmina el Procés Garbí amb molts deures per respondre als nous reptes
  9. Acte de presentació del Correllengua Llera del Ter - Gavarres
  10. L’espectacle ‘Natura Encesa’ torna a amenaçar un parc únic a Barcelona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid