Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a les institucions
L’IEE al Consell que el català sigui un requisit per accedir a la funció pública
19/07/2024 Llengua

L’Institut d’Estudis Eivissencs ha mostrat la seua indignació en saber que el Ple del Consell d’Eivissa ha aprovat, “a instancies del grup del PP”, una proposta en la què aquesta institució demana al Govern de les Illes Balears “a fer tots els canvis necessaris per a què el català passi a ser un mèrit i no un requisit” per accedir a la funció pública. La proposta ha estat aprovada en el marc del Debat de Política General que cada any du a terme el Consell d’Eivissa, segons informa Nou Diari.

L’IEE no entén “a què ve ara que el Consell d’Eivissa hagi d’instar una altra institució a rebaixar el coneixement de la llengua catalana”. Ans al contrari, “la màxima institució eivissenca ha de defensar sempre que conèixer i saber usar la llengua pròpia d’aquesta terra sigui un requisit, faltaria més, per accedir a la funció pública, com passa a tot el món”.

En opinió de l’IEE, “el Consell ha de vetllar per la normalització i la promoció del català, llengua pròpia d’Eivissa, en la seua actuació diària i en cap cas s’ha de deixar endur per campanyes que només busquen arraconar la llengua catalana, aquí i en els altres territoris on n’és pròpia”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid